Gewezen Italiaans wonderkind duikt op in kelder van Serie B

Reacties

Giuseppe Rossi heeft een nieuwe club gevonden. De 34-jarige aanvaller heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij SPAL.

Gewezen Italiaans wonderkind duikt op in kelder van Serie B
© Pro Shots

De geboren Amerikaan, die dertig interlands speelde voor Italië, gaat voetballen met rugnummer 49. Hij moet het team van de Spanjaard Pep Clotet in eerste instantie helpen in de strijd om lijfsbehoud. Momenteel staat SPAL immers met veertien punten maar net boven de degradatiestreep in de Serie B.

Rossi zat zonder club sinds hij in januari 2021 vertrok bij Real Salt Lake City in de Major League Soccer. Daar speelde hij bijna één jaar. Daarvoor kwam Rossi uit voor onder meer Fiorentina, Villarreal, Manchester United en Parma.

Rossi werd op Old Trafford een grote toekomst voorspeld, maar speelde slechts veertien wedstrijden. Daarin kwam hij tot vier doelpunten. Mede door blessureleed wist hij ook nadien zijn grote belofte nooit helemaal in te lossen. Pepito trainde sinds eind oktober mee bij SPAL en gaat er nu dus definitief aan de slag.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.