Gewenste WK-deelname met Marokko wordt lastig verhaal voor El Ghazi

Reacties

Anwar El Ghazi weet dat de kans klein is dat hij met de Marokkaanse ploeg naar het WK in Qatar zal gaan. Ruim twee weken voor de start van het toernooi is het papierwerk nog niet in orde gemaakt.

Gewenste WK-deelname met Marokko wordt lastig verhaal voor El Ghazi
© Pro Shots

El Ghazi (27) speelde in het verleden twee officiële interlands voor het Nederlands elftal, maar kan door een regelwijziging nu alsnog van voetbalnationaliteit wisselen. Afgelopen weekend werd opeens duidelijk dat de PSV'er in beeld was voor de Marokkaanse WK-selectie. El Ghazi liet na de wedstrijd tegen NEC weten dat de Marokkaanse bond bezig was met zijn paspoort.

Na de 1-2 overwinning op FK Bodø/Glimt liet El Ghazi donderdagavond weten dat er nog weinig schot in de zaak zit. 'Ik heb geen updates', zei de aanvaller. 'Ik heb laatst gezegd dat ze bezig waren, maar er zijn nu nog geen updates. Ik denk dat het wel ingewikkeld is, er moet het een en ander gebeuren met papierwerk en dat is nog steeds niet helemaal geregeld. Ja, het wordt wel kort dag. Dus of het op tijd klaar zal zijn voor het WK: daar heb ik nog geen idee over.'

El Ghazi kwam in oktober 2015 voor het laatst in actie voor het Nederlands elftal. Vorig jaar zat hij nog bij de voorselectie van Frank de Boer voor het EK, maar El Ghazi haalde de definitieve selectie toen niet. Marokko zit in Qatar in een groep met Kroatië, België en Canada en speelt zijn eerste groepswedstrijd op 23 november tegen de Kroaten.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.