Gevoelige tik Schalke in deel 1 van drieluik met Gladbach

Reacties

Borussia Mönchengladbach heeft vertrouwen gekweekt voor de Europese confrontatie met Schalke 04, dat de generale in de Bundesliga kansloos verloor (4-2).

Gevoelige tik Schalke in deel 1 van drieluik met Gladbach

Het honderdste duel tussen Borussia Mönchengladbach en Schalke 04 - 88 keer in de Bundesliga en 12 keer in de strijd om de Duitse beker – was meer dan weer een confrontatie in eigen land. Het was ook een prelude voor de onderlinge strijd op een ander podium. Donderdag staan beide ploegen in de Europa League wederom tegenover elkaar.

De eerste tik kwam van Borussia Mönchengladbach. Fabian Johnson tikte halverwege de eerste helft binnen na een voorzet van Patrick Herrmann. Het antwoord van Schalke kwam in de 38ste minuut. Nabil Bentaleb benutte een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Christoph Kramer op Thilo Kehrer.

In de tweede helft stelde Borussia Mönchengladbach na ruim een uur hardhandig orde op zaken. In een tijdsbestek van vier minuten sloegen Die Fohlen twee keer toe. Na een hakje van Raffael kon Johnson via een een-twee met Lars Stindl de verdiende 2-1 op het scorebord brengen. Oscar Wendt deelde in de 67ste minuut de genadeklap uit.

Schalke kwam deze tik niet meer te boven. Ook Klaas-Jan Huntelaar, die na drie volledige duels op de bank in de 72ste minuut zijn opwachting mocht maken, kon het tij niet keren. Met de spits koud in het veld incasseerden Die Königsblauen een vierde treffer. Raffael was de gevierde man. De tegentreffer van Leon Goretzka was niet meer dan een doekje voor het bloeden.

Met de zege houdt Borussia Mönchengladbach als nummer acht in de Bundesliga zicht op een Europees ticket. Schalke 04 is daarentegen niet verlost van degradatiezorgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.