'Gevangenisregime' Leeuwinnen bijgesteld na tirade Wiegman

Reacties

De giftige woorden van bondscoach Sarina Wiegman hebben effect gehad. De Oranje Leeuwinnen hebben op de Olympische Spelen meer bewegingsvrijheid gekregen.

'Gevangenisregime' Leeuwinnen bijgesteld na tirade Wiegman
© Pro Shots

Na de vliegende start van het olympisch toernooi tegen Zambia maakte Wiegman van haar hart geen moordkuil. 'We mogen niet eens een luchtje scheppen. Je voelt je een soort van gevangene', zei de bondscoach over de zeer beperkende maatregelen in het teamhotel.

De tirade leidde tot een gesprek met de organisatie. 'Daar vonden we niet alleen begrip, maar ook gehoor voor de omstandigheden en het is dan ook gelukt om het leven in de bubbel wat te normaliseren en enkele ‘versoepelingen’ doorgevoerd te krijgen', zo heeft de KNVB aan het AD laten weten.

De Leeuwinnen kunnen nu onder voorwaarden zelfs een luchtje scheppen in een parkje in de buurt van het hotel. Bovendien hoeven ze niet meer via de keuken of goedereningang het onderkomen te betreden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.