Getransformeerd FC Emmen krijgt late tik van FC Groningen

Reacties

FC Groningen heeft zaterdagavond in de slotfase FC Emmen alsnog op de knieën gekregen. De ploegen ontliepen elkaar weinig bij hun eerste Eredivisie-wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Getransformeerd FC Emmen krijgt late tik van FC Groningen
FC Emmen
FC Emmen
0 - 1
FC Groningen
FC Groningen

Het treffen tussen Emmen en Groningen heeft zeker voor de Drentenaren tegenwoordig altijd een bijzonder tintje. Liefst acht selectieleden debuteerden in Eredivisie-verband voor De Trots van het Noorden. Trainer Dick Lukkien heeft als assistent-coach ook een verleden bij de Groningers. Hij zag zijn ploeg na een aardige kopkans voor Kaj Sierhuis het initiatief grijpen.

Het was niet dat Emmen in het eerste kwart veel uitgespeelde kansen kreeg. Het dreigendst was misschien nog wel de situatie met Michael de Leeuw. De bal leek na een mooie combinatie goed te vallen voor de voormalige Groningen-aanvaller, maar Sergio Padt was op tijd zijn doel uit. De doelman greep ook goed in bij een gevaarlijke voorzet van Glenn Bijl. Na het offensief van de thuisploeg te hebben overleefd, kwam de ploeg van Danny Buijs beter in de wedstrijd. Toch hielden de bezoekers moeite om spits Kaj Sierhuis in stelling te brengen. Zo eindigde de eerste helft teleurstellend. Bovendien waren er zorgen bij Groningen om debutant Gabriel Gudmundsson, die een schouderblessure overhield aan een botsing met Michael Chacon.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gudmundsson keerde na rust niet meer terug. Charlison Benschop debuteerde als zijn vervanger. De verhoudingen bleven onveranderd, de verschillen waren klein. Dat moet met name Emmen goed doen na alle veranderingen bij de club deze zomer. In aanloop naar jaar twee in de Eredivisie waren er twaalf inkomende transfers en liefst 22 spelers vertrokken. De club leek er tegen Groningen – nog zonder de geblesseerde Anco Jansen - niet zwakker op geworden. Wel was het na ruim een uur voor de Emmenaren schrikken bij een grote kans voor Ritsu Doan. Emmen-goalie Dennis Telgenkamp redde in de korte hoek.

Aan de andere kant verzuimde debutant Nikolai Laursen oog in oog met Padt de score te openen (foto), waardoor beide ploegen nog de aanval moesten zoeken in de slotfase. Groningen was in die fase sterker en leek net wat meer energie over te hebben. Doan kreeg nog een grote kans op de 0-1, maar kopte te zwak in uit een voorzet van Deyovaisio Zeefuik. Groningen kwam in tijdnood op zoek naar de zege en dreigde het nieuwe voetbaljaar toch wat teleurstellend te beginnen na de zo sterke tweede helft van vorig seizoen.

Ajdin Hrustic voorkwam die domper, met dank aan een geweldige pass van aanwinst Ramon Lundqvist. De spelmaker zette de Australiër vrij voor de keeper en Hrustic rondde af met een lobje over Telgenkamp. Zo was er in de 87ste minuut alsnog de bevrijdende en beslissende goal. Groningen hoopt de zege volgende week bij de thuiswedstrijd tegen FC Twente een vervolg te geven. Voor FC Emmen wacht een bezoek aan Ajax.

'Opmerkelijk dat er zo weinig belangstelling is voor Doan'
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.