Getoonde spel en rentree Madueke stemmen Schmidt hoopvol

Reacties

Roger Schmidt is blij met het optreden van PSV in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen NAC Breda. 'Het is niets bijzonders dat we gewonnen hebben, maar het ging er voor mij ook om hoe we zouden winnen', zei de coach na de 4-0 tegen de middenmoter uit de Keuken Kampioen Divisie.

Getoonde spel en rentree Madueke stemmen Schmidt hoopvol
© Pro Shots

Schmidt schoof na afloop tevreden aan voor de persconferentie. Hij had zijn team in de eerste helft al zien uitlopen naar een 3-0 voorsprong. In de tweede helft was het spel misschien minder spectaculair, maar de Duitser zag ook in de periode na rust veel positieve punten: 'We genoten ervan om te werken als een team. We bleven tactisch gedisciplineerd. De spelers waren erg gefocust. Dat was voor mij het beste om te zien met het oog op de wedstrijd van zaterdag tegen Vitesse.'

De Duitser constateerde dat zijn ploeg vrijwel geen kans had weggegeven. Was dat bemoedigend na twee nederlagen op rij tegen Ajax en AZ? Hij vond dat de defensieve kwetsbaarheid van PSV in die twee topwedstrijden ook niet moest worden overdreven. 'Ook tegen Ajax en AZ gaven we niet veel kansen weg. Het was niet dat we niet stabiel waren. Dat was het probleem niet. We kregen de goals wel te makkelijk tegen. In die wedstrijden waren we in mijn ogen ook niet honderd procent in het combinatievoetbal en de gegenpressing. Ook het onderdeel zijn van het wedstrijdplan was niet honderd procent', aldus Schmidt.

De trainer wilde eigenlijk ook niet teveel terugblikken en richtte zijn blik op wat komen gaat. Komende zaterdag wacht voor PSV een uitwedstrijd tegen Vitesse, een misschien wel cruciale wedstrijd om te blijven aanhaken in de titelstrijd. 'We doen ons best om de komende wedstrijden te winnen en dan zullen we zien of we nog een kans krijgen om echt voor de titel te vechten. We hebben weer meer opties nu belangrijke spelers terug zijn en voor ons was het gewoon heel belangrijk om deze wedstrijd te winnen en echt te werken als een team', zei Schmidt.

Er was dinsdagavond een speciale rol weggelegd voor Noni Madueke, die voor het eerst sinds 9 december weer in actie kwam na te zijn hersteld van een hamstringblessure. De negentienjarige Engelsman scoorde direct en gaf een assist. Schmidt over Madueke: 'Noni speelde begin dit seizoen geweldig. Het was ongelofelijk hoe goed hij was. We moeten hem weer naar dat niveau brengen. Er is vandaag niks gebeurd, dat is voor zijn vertrouwen ook erg belangrijk. Hij speelde goed vandaag, het was een erg goede eerste stap.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.