Getafe trekt rode kaart Greenwood in twijfel: 'Hij heeft niemand beledigd'

Reacties

Mason Greenwood is dinsdagavond volgens Getafe-trainer José Bordalás onterecht van het veld gestuurd. De Engelse aanvaller zou scheidsrechter Jorge Figueroa Vázquez hebben beledigd, maar er is verwarring over wat Greenwood nu precies heeft geroepen.

Getafe trekt rode kaart Greenwood in twijfel: 'Hij heeft niemand beledigd'
© Pro Shots
Getafe
Getafe
0 - 2
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano

Getafe eindigde het verloren thuisduel met Rayo Vallecano in La Liga met negen man, doordat behalve Greenwood ook spits Juanmi Latasa van het veld werd gestuurd. Rechtsback Damián Suárez kreeg na zijn wissel bovendien rood. Vooral over de rode kaart van Greenwood was het nodige te doen. De van Manchester United gehuurde aanvaller werd vijf minuten na rust van het veld gestuurd wegens het beledigen van de arbitrage.

Volgens het wedstrijdrapport zei Greenwood volgens Spaanse media f*ck you tegen de scheidsrechter, maar de 22-jarige linkspoot heeft een andere lezing. 'Hij is een goede jongen, hij spreekt geen Spaans. Hij vertelde mij dat hij zei don't f*ck with me. Meer niet', verdedigde Bordálas zijn speler op de persconferentie na afloop. 'Hij heeft niemand beledigd, ik denk dat het allemaal erg overtrokken was.'

De lezing van Bordalás wordt op X onderschreven door Getafe-bankzitter Juan Iglesias, die zijn volgers uitnodigt om met beelden te komen waarin Greenwood de scheidsrechter inderdaad beledigt. 'Dan nodig ik je uit voor een etentje.' Als de Spaanse bond de lezing van de arbitrage toch overneemt, hangt Greenwood volgens Spaanse media een schorsing van maximaal vier duels boven het hoofd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het zou een domper zijn voor Getafe, aangezien de Engelsman in de eerste seizoenshelft steeds vaker flitsen van zijn klasse toonde. Bordalás was sowieso niet te spreken over het optreden van de scheidsrechter, al probeerde hij zich op de vlakte te houden. 'Iedereen heeft de wedstrijd gezien. Het was geen harde wedstrijd. Het is verrassend dat er zoveel kaarten en uitsluitingen waren.'

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
Real Sociedad
34
14
12
8
48-35
+13
54
7
Real Betis Sevilla
34
13
13
8
43-39
+4
52
8
Valencia
34
13
8
13
37-39
-2
47
9
Villarreal
34
12
9
13
56-58
-2
45
10
Getafe
34
10
13
11
41-47
-6
43
11
Alavés
34
11
8
15
32-38
-6
41
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Getafe
Meer over Getafe
Meer M. Greenwood
Meer over M. Greenwood
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.