Getafe treedt Barcelona en Ajax in blakende vorm tegemoet

Reacties

Getafe heeft zaterdag zijn vierde zege op rij geboekt in La Liga. De nummer drie van Spanje rekende op eigen veld af met Valencia.

Getafe treedt Barcelona en Ajax in blakende vorm tegemoet
© Pro Shots
Getafe
Getafe
3 - 0
Valencia
Valencia

Met drie zeges in de laatste drie competitieduels - en een clean sheet in elk van die wedstrijden - zag Getafe de ontmoeting met Valencia met vertrouwen tegemoet. De eerste kans mocht er ook meteen zijn: na zes minuten nam Jorge Molina doelman Jaume Domènech al onder vuur in de korte hoek. Domènech redde echter adequaat.

Diezelfde Molina was een kwartier later opnieuw dicht bij de openingsgoal. Ditmaal kopte hij echter net naast. In de laatste fase voor rust was het vervolgens Domènech die zich weer onderscheidde. Eerst hield hij Nemanja Maksimovic af van scoren en daarna bracht de concurrent van Jasper Cillessen redding op een prima poging van Cucu.

Jaume Domènech onderscheidde zich meermaals bij Valencia, maar incasseerde uiteindelijk toch drie goals.
© Pro Shots
Jaume Domènech onderscheidde zich meermaals bij Valencia, maar incasseerde uiteindelijk toch drie goals.

Valencia had niet veel in te brengen in het Coliseum Alfonso Pérez. Los Che kwamen na rust opnieuw onder druk, toen Jaime Mata een opgelegde kans onbenut liet. Hij had de bal van dichtbij voor het inschieten, maar zag hoe Domènech zich opnieuw onderscheidde en de zeker lijkende 1-0 tegenhield.

Kort daarna moest de doelman zich toch gewonnen geven. Molina speelde in op Mata, die met een diagonaal schot zijn geluk beproefde. Op zijn poging had Domenèch nog een antwoord, maar in de rebound was Molina de keeper te snel af (1-0).

Valencia probeerde te weinig om terug te komen: de ploeg oogde ideeënloos op de helft van de tegenstander. Behoudens een opstootje waarbij Damian Suárez, Ferran Torres en Gabriel Paulista op de bon gingen bleef het te tam aan de zijde van de bezoekers. Getafe loerde op de nekslag en deelde die uiteindelijk na dik een uur uit. Molina worstelde zich langs drie tegenstanders en schoot met links weer binnen: 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort voor het einde volgde ook nog een derde goal voor Getafe. Invaller Ángel snelde weg over rechts en bediende Mata, die kalm bleef en eenvoudig binnentikte. Valencia, dat al met tien man was overgebleven na rood voor Alessandro Florenzi, stapte gelaten van het veld. De club dreigt de aansluiting met nummer vier Sevilla te verliezen. Alleen een plaats bij de eerste vier in La Liga geeft recht op deelname aan de Champions League.

Voor Getafe kan het succes juist niet op: door de vierde zege op rij komt de ploeg op slechts vier punten van Barcelona, dat zondag in actie komt. Getafe is bovendien volledig op stoom gekomen voor de grote affiches tegen Barcelona (15 februari) en de thuiswedstrijd tegen Ajax in het Europa League-toernooi (20 februari).

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Getafe
Meer over Getafe
Meer Valencia
Meer over Valencia
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer Jorge Molina
Meer over Jorge Molina
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.