Getafe blijft na uitschakelen van Ajax op roze wolk zitten

Reacties

Getafe heeft een prachtige week in stijl afgesloten. Drie dagen na het uitschakelen van Ajax in de Europa League won de ploeg van José Bordalás in de competitie van Real Mallorca, waardoor het nu weer op een Champions League-plaats staat in La Liga.

Getafe blijft na uitschakelen van Ajax op roze wolk zitten
© Pro Shots
Real Mallorca
Real Mallorca
0 - 1
Getafe
Getafe

Getafe ging donderdag met 2-1 onderuit in Amsterdam, maar had de heenwedstrijd met 2-0 gewonnen en plaatste zich daardoor voor de laatste zestien van de Europa League. Dit succes kwam na de 0-3 nederlaag in de competitie tegen Sevilla en in de speelronde daarvoor was er ook verloren van Barcelona (2-1). Op bezoek bij Real Mallorca pakte Getafe dankzij een treffer van Nemanja Maksimovic weer eens de drie punten.

Getafe, dat was begonnen zonder de veelbesproken Deyverson en Marc Cucurella en Allan Nyom miste door schorsingen, moest lang wachten op de bevrijdende treffer tegen de nummer achttien van La Liga. De ploeg van Bordalás kwam niet tot bijster veel kansen en liet het balbezit aan Mallorca, dat zich daar nauwelijks raad mee wist. Ook in deze wedstrijd maakte Getafe weer veel overtredingen. De teller stopte uiteindelijk op 24 ingrepen door de scheidsrechter, die vijf gele kaarten uitdeelde aan Getafe-spelers. Mallorca kreeg vier keer geel; twee van die kaarten waren in de hectische slotfase voor Salva Sevilla, die niet eens op het veld stond.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na 67 minuten op het bord gebracht. Kenedy kreeg op links de tijd voor een afgemeten voorzet en vond Maksimovic, die over het hoofd was gezien door de Mallorca-defensie en raak kopte. Getafe verdedigde zijn voorsprong hierna met hand en tand en boekte de dertiende competitiezege van dit seizoen. In La Liga hebben alleen Real Madrid en Barcelona dit voetbaljaar vaker gewonnen. 

Espanyol
Espanyol
1 - 1
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Getafe profiteerde op Mallorca maximaal van de misstap van Atlético Madrid, dat in een uitwedstrijd opnieuw niet verder kwam dan een gelijkspel. Voor de zevende keer dit seizoen trokken de Madrilenen in La Liga met een punt huiswaarts. Tegen hekkensluiter Espanyol ging het al snel mis voor de ploeg van Diego Simeone. Stefan Savic werkte de bal erg ongelukkig voorbij zijn eigen doelman Jan Oblak. Het was aan de Sloveen dat het bij één tegengoal bleef. Hij redde kort na de 1-0 geweldig op een afstandsknal van Victor Sánchez.

Atlético kwam in de 47ste minuut op gelijke hoogte en dat gebeurde erg fraai. Na een afgeslagen vrije trap aarzelde Saúl Ñíguez niet om voor de volley te gaan en zijn prachtige schot eindigde in de verre hoek. Simeone bracht vervolgens João Félix, Diego Costa en Vitolo in het veld in de hoop voor de nodige impuls te zorgen. Het slotoffensief van de Madrilenen leverde niets meer op, waardoor zij nu uit de topvier van de ranglijst vallen. Getafe heeft Atlético ingehaald en staat op een Champions League-plaats. 

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.