Getafe bezorgt Barcelona ontreddering

Barcelona leek hard op weg naar de dubbel in Spanje, maar in het bekertoernooi werd de ploeg van Frank Rijkaard met 4-0 weggevaagd door Getafe.

In het eigen Camp Nou leek Barcelona voldoende afstand te hebben genomen voor een zekere finaleplaats. Een thuisoverwinning van 5-2 zou toch ruim voldoende moeten zijn voor een finaleplaats op 23 juni, met Sevilla als tegenstander?

Het liep volledig anders tegen Getafe, de nummer acht van de Primera División die wordt getraind door een voormalige coryfee van Barcelona, de Duitser Bernd Schuster. Ruim een half uur leek er voor Barça nog geen vuiltje aan de lucht, maar in de 37ste minuut opende middenvelder Javi Casquero de score.

Vlak voor rust verhoogde aanvaller Daniel Güiza de marge en ging het publiek er in het Coliseum Alfonso Pérez voor zitten. De aanhangers van Getafe werden niet teleurgesteld. In de zeventigste minuut stelde middenvelder Angel Vivar Dorado (foto) de eindstrijd om de Spaanse beker al veilig. Drie minuten later was de afgang van Barcelona volledig met een doelpunt van opnieuw Güiza.