Gestraft Chelsea omzeilt opgelegde transferban met aantrekken Kovacic

Reacties

Chelsea heeft Mateo Kovacic definitief vastgelegd. De middenvelder speelde al op huurbasis in Londen, maar wordt nu definitief overgenomen van Real Madrid. De transfer is opvallend vanwege de eerder aan Chelsea opgelegde transferban.

Gestraft Chelsea omzeilt opgelegde transferban met aantrekken Kovacic

Dat transferverbod omzeilen The Blues nu door de optie te lichten in huurcontract van de Kroaat. Chelsea moest dat vóór 30 juni doen. Op die dag verliep de huurconstructie van Kovacic, waardoor er een nieuwe transferregistratie benodigd zou zijn om de middenvelder van Real Madrid te kopen.

Chelsea betaalt zo'n 50 miljoen euro voor Kovacic, die vorig seizoen tot 32 wedstrijden in de Premier League kwam. Dat deed hij wel onder Maurizio Sarri, die Chelsea onlangs nog verliet voor Juventus. Komend seizoen krijgt Kovacic hoogstwaarschijnlijk te maken met clubicoon Frank Lampard als nieuwe manager.

De 41-jarige trainer wordt naar verwachting één dezer dagen gepresenteerd bij The Blues. Hoewel hij als manager van Chelsea geen nieuwe spelers kan aantrekken, beschikt hij komend seizoen wel over Christian Pulisic. De Amerikaanse aanvaller werd het afgelopen halfjaar aan Borussia Dortmund verhuurd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.