Geslaagde generale Bayern München, De Ligt draagt aanvoerdersband

Bayern München heeft de generale repetitie voor de Duitse Super Cup winnend afgesloten. Der Rekordmeister rekende maandag in een doelpuntrijk duel af met AS Monaco (4-2). Matthijs de Ligt droeg na rust de aanvoerdersband.

Bayern München
4 - 2
Monaco
Monaco

De Ligt begon in Unterhaching niet in de basis. Die eer was weggelegd voor Benjamin Pavard, die een centraal verdedigingsduo vormde met nieuweling Min-jae Kim. Zij konden niet voorkomen dat Takumi Minamino de score namens de bezoekers opende. Konrad Laimer, Jamal Musiala en Serge Gnabry draaiden de boel nog voor rust om in het voordeel van Bayern (3-1).

De Ligt mocht bij aanvang van de tweede helft alsnog zijn opwachting maken en maakte aan de zijde van Kim een sterke indruk. De Nederlander kreeg bovendien de aanvoerdersband omgeschoven. Voor rust zat de band nog om de arm van Leon Goretzka. Met Manuel Neuer, Thomas Müller en Joshua Kimmich ontbraken de eerste drie in het rijtje aanvoerders.

Na een uur kwam Monaco weer in de wedstrijd door een fout van Noussair Mazraoui, die Minamino neerlegde en daarmee een penalty veroorzaakte. Wissam Ben Yedder schoot raak (3-2). Een aantal minuten na de invalbeurt van Ryan Gravenberch zorgde een andere invaller, Leroy Sané, voor het slotakkoord (4-2). Bij de bezoekers mocht Myron Boadu nog een kleine tien minuten meedoen.

Super Cup
Bayern trapt het seizoen zaterdag officieel in gang met het duel om de Duitse Super Cup. In de Allianz Arena is RB Leipzig de tegenstander. De bekerwinnaar van de vorige jaargang nam onlangs Xavi Simons op huurbasis over van Paris Saint-Germain.