Gervinho vervangt geblesseerde Kalou tegen Nederland

Reacties

Salomon Kalou is geblesseerd afgehaakt voor de vriendschappelijke interland van Ivoorkust zondag in en tegen Nederland (aftrap 19.30 uur). Gervinho is bij de selectie gehaald als zijn vervanger.

Gervinho vervangt geblesseerde Kalou tegen Nederland

Na de strijd om de Afrika Cup in januari, toen titelhouder Ivoorkust al in de groepsfase werd uitgeschakeld, maakte Kalou bekend te stoppen als international. Na 92 duels en 28 doelpunten vond de huidige aanvaller van Hertha BSC het genoeg geweest, maar bondscoach Marc Wilmots - die tegen Nederland voor het eerst op de bank zit bij Ivoorkust - haalde de nu 31-jarige Kalou over om zijn rentree te maken.

Uitgerekend in De Kuip, het stadion waar Kalou als speler van Feyenoord zijn doorbraak beleefde, zou hij na een pauze van ruim vier maanden weer in actie komen namens Ivoorkust. Een voetblessure gooide echter roet in het eten.

Wilmots riep Gervinho op als vervanger. De dertigjarige aanvaller van Hebei Fortune maakte voor zijn transfer naar China naam in Europa bij Beveren, Le Mans, Lille, Arsenal en AS Roma. Hij miste het toernooi om de Afrika Cup vanwege een knieblessure. In oktober speelde Gervinho zijn tachtigste en tot dusver laatste interland. Zijn teller staat op twintig treffers namens Les Éléphants.

Nederland-Ivoorkust in 60 seconden: onverslaanbaar in De Kuip
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.