Wilmots haalt Kalou over: rentree in De Kuip lonkt

Reacties

Marc Wilmots heeft Salomon Kalou vier maanden na zijn afscheid als international weer bij de nationale ploeg van Ivoorkust gehaald. Het oefenduel met Oranje op 4 juni is daarom voor zowel de Belgische bondscoach als de aanvaller van Hertha BSC bijzonder.

Wilmots haalt Kalou over: rentree in De Kuip lonkt

De vriendschappelijke interland in De Kuip is de eerste voor de in maart aangestelde Wilmots. Voor Kalou betekent het dat hij uitgerekend in het stadion waar hij zijn doorbraak beleefde, zijn rentree als international kan maken. De voormalig Feyenoord-speler kondigde in januari na het Afrika Cup-debacle nog zijn afscheid aan, maar heeft zich na een gesprek met Wilmots weer beschikbaar gesteld.

Titelhouder Ivoorkust werd op het toernooi in Gabon al in de groepsfase uitgeschakeld na een 1-0 nederlaag tegen Marokko. 'Ik ben erg teleurgesteld en voel mee met iedereen die van ons nationaal elftal houdt. Voor mij is nu echter de tijd aangebroken om afscheid te nemen', zei Kalou, die in 92 interlands tot 28 treffers kwam. Ooit was er nog sprake van dat hij voor Nederland zou kiezen. 

Kalou is de meest ervaren speler in de selectie van Ivoorkust, dat op 9 juni een Afrika Cup-kwalificatieduel met Guinee speelt. Maxwel Cornet (Oympique Lyon), Joris Gnagnon (Stade Rennes), Jean-Philippe Gbamin (FSV Mainz 05) en Jérémie Boga (Granada) kunnen tegen Oranje debuteren. Wilmots heeft de Franse jeugdinternationals overgehaald voor Ivoorkust te kiezen.

Voor Nederland staat de oefeninterland in het teken van de voorbereiding op het WK-kwalificatieduel met Luxemburg (9 juni). Het is nog onduidelijk of bondscoach Dick Advocaat dan al van de partij is. Voor de huidige coach van Fenerbahçe zou het een weerzien betekenen met Wilmots, die assistent was van Advocaat bij de Belgische nationale ploeg. Donderdag werd de voorselectie van Oranje bekend.

De volledige selectie van Ivoorkust

Doel: Sylvain Gbohouo (TP Mazembe), Axel Kacou (Tours), Mandé Sayouba (Stabaek IF), Ali Badra Sangaré (AS Tanda), Abdoul Karim Cissé (SC Gagnoa).

Verdediging: Serge Aurier (Paris Saint-Germain), Mamadou Bagayoko (Sint-Truiden), Eric Bailly (Manchester United), Simon Deli (Slavia Praag), Lamine Koné (Sunderland), Ismaël Traoré (Angers), Wilfried Kanon (ADO Den Haag), Adama Traoré (FC Basel), Joris Gnagnon (Stade Rennes), Ghislain Konan (Vitória Guimarães).

Middenveld: Cheick Doukouré (FC Metz), Franck Kessié (Atalanta), Geoffroy Serey Dié (FC Basel), Jean-Philippe Gbamin (FSV Mainz 05), Jean Michaël Séri (Olympique Nice).

Aanval: Nicolas Pépé (Angers), Maxwel Cornet (Olympique Lyon), Giovanni Sio (Stade Rennes), Wilfried Zaha (Crystal Palace), Jérémie Boga (Granada), Salomon Kalou (Hertha BSC), Seydou Doumbia (FC Basel).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.