Germinal dwingt Anderlecht tot uiterste krachtsinspanning

Anderlecht heeft een zwaarbevochten zege op Germinal Beerschot geboekt. Matías Suárez tekende in de blessuretijd voor het bevrijdende doelpunt: 2-0.

De thuisploeg zocht het offensief. terwijl Beerschot rustig op een counter loerde. Maar wanneer de bezoekers even de ruimte kregen, werden ze ook direct gevaarlijk, Bart Goor raakte de paal en miste een grote kans. Ook teamgenoot Paul Kpaka was twee keer dichtbij een treffer.

Ondanks het veldoverwicht had Anderlecht meer moeite serieus gevaar af te dwingen. Na ruim een uur spelen zette Marcin Wasilewski (foto) de thuisploeg toch op voorspong. De Poolse verdediger profiteerde van voorbereidend werk van Guillaume Gillet: 1-0.

Drie minuten voor tijd bewees Wasilewski wederom zijn waarde door een schot van Kurt Van Dooren ternauwernood te blokkeren. Twee minuten na deze ingreep onderschepte Olivier Deschacht een bal met - volgens Germinal-spelers - de hand. De scheidsrechter liet het vermeende hands echter onbestraft.

In de blessuretijd bracht Suárez opluchting bij Anderlecht. De twintigjarige Argentijn ontsnapte aan de buitenspelval en rondde koelbloedig af: 2-0.

Anderlecht is door de zege weer koploper in België. Standard Luik neemt de eerste plaats over wanneer het zondag wint of gelijk speelt bij Charleloi.