Gerechtelijk vooronderzoek naar actie Vennegoor

Jan Vennegoor of Hesselink moet zich mogelijk voor de Oostenrijkse rechter verantwoorden voor een overtreding in de wedstrijd tegen SV Ried.

Gerechtelijk vooronderzoek naar actie Vennegoor

Stefan Lexa moest woensdag vroeg in de tweede helft geblesseerd van het veld. De spelmaker van SV Ried wees met de beschuldigende vinger naar Vennegoor of Hesselink, die hem met een vermeende bewuste charge een knieblessure bezorgde.

De Nederlandse spits van Rapid Wien kreeg geen kaart van scheidsrechter Thomas Gangl. Maar het openbaar ministerie in Ried heeft de eerste stappen gezet in de richting van een mogelijke vervolging van Vennegoor of Hesselink. 'Als de overtreding zonder intentie voor het spelen van de bal was, dan is er sprake van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel', zei aanklager Alois Ebner in OÖNachrichten.

Het openbaar ministerie gaat zowel Lexa als Vennegoor of Hesselink horen. Het verhaal van het slachtoffer is duidelijk. Bij Lexa is er geen twijfel over de intenties van Vennegoor of Hesselink. 'Het was puur opzet. Hij had mij er na een eerder duel al mee gedreigd dat hij me nog wel te pakken zou nemen.'

In Oostenrijk zijn eerder spelers vervolgd voor hun acties op het veld. Zo moest de huidige AZ-doelman Joey Didulica zich verantwoorden voor een charge op Axel Lawaree in mei 2005. Aanvankelijk kreeg hij een boete van zestigduizend euro, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het toebrengen van lichamelijk letsel. In hoger beroep werd Didulica in 2007 vrijgesproken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen