Gerbrands adviseert Maher te vertrekken: 'Dat is het beste'

Reacties

PSV-middenvelder Adam Maher maakt dit seizoen weinig speelminuten in de hoofdmacht en dat doet algemeen directeur Toon Gerbrands wel wat. De bestuurder denkt dat de spelverdeler er goed aan zou doen om op zoek te gaan naar een nieuwe club.

Gerbrands adviseert Maher te vertrekken: 'Dat is het beste'

'Je kunt vanalles en nog wat over Adam Maher zeggen, maar hij traint spijkerhard, wil extra wedstrijden spelen, speelt al bij Jong PSV, maar de coach stelt maar drie middenvelders op', zei Gerbrands als gast in het FOX Sports-programma De Tafel van Kees.

'Momenteel is er geen plaats voor hem. Er staat ook nogal een middenveld, natuurlijk. Je moet behoorlijk aan de bak om daar tussen te komen. Maar als het te lang duurt, gaat Marcel Brands (technisch manager PSV, red.) met hem praten en is er een kans dat Adam een transferverzoek indient. Voor hem als mens en sporter zou dat beter zijn.'

Het was nota bene Gerbrands zelf die Maher als algemeen directeur van AZ in de zomer van 2013 aan PSV verkocht. Dit seizoen komt de Marokkaans-Nederlandse middenvelder door de aanwezigheid van spelers als Jorrit Hendrix, Andrés Guardado, Davy Pröpper, Stijn Schaars en Chelsea-huurling Marco van Ginkel (die de Eindhovenaren graag langer zouden behouden) niet meer in de plannen van trainer Phillip Cocu voor.

Maher - in het bezit van een tot medio 2018 doorlopend contract - kwam in slechts dertien Eredivisie-wedstrijden in actie. Voor Jong PSV kwam hij al zes keer uit in de Jupiler League. 'Ik heb hem bij AZ meegemaakt, ik praat regelmatig met hem, en ik denk dat hij op een andere plaats met nieuwe kansen heel goed kan voetballen', besloot Gerbrands.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.