Geprezen Cillessen hoopt op revanche in bekerfinale

Reacties

Jasper Cillessen kijkt reikhalzend uit naar de finale van de strijd om de Copa del Rey. Na zijn sterke optreden in het halvefinaleduel van Barcelona met Atlético Madrid (1-1) hoopt de doelman op Alavés als tegenstander in de eindstrijd.

Geprezen Cillessen hoopt op revanche in bekerfinale

Cillessen was vooral in de eerste helft belangrijk voor de thuisploeg. Hij redde knap op pogingen van Yannick Carrasco, Koke en Diego Godín. Na afloop kreeg hij veel lof toebedeeld, zowel van trainer Luis Enrique als van de Spaanse media.

De 27-jarige keeper speelt al in zijn eerste seizoen bij de club een wedstrijd om een prijs. Cillessen is de vaste keeper van Barcelona in het bekertoernooi. Buiten het toernooi is Marc-André ter Stegen de eerste keuze van Enrique. 'Toen ik hier kwam, zei ik dat als ik niet in de Champions League en La Liga zou spelen, ik dan de Copa del Rey zou willen winnen. Daar gaan we nu voor', zegt Cillessen in gesprek met El Mundo Deportivo.

Revanchegevoelens
Woensdagavond zal de voormalig Ajacied met veel belangstelling kijken naar de andere halve finale in de beker, tussen Alavés en Celta de Vigo (heenwedstrijd 0-0). 'Ik hoop op Alavés als tegenstander, omdat ik me dan kan revancheren voor mijn eerste wedstrijd bij Barcelona.' Op 10 september vorig jaar verpestte Alavés het debuut van Cillessen door een enorme stunt te behalen met een 1-2 competitiezege in Camp Nou. Op 27 mei wacht mogelijk revanche voor de doelman in de Copa del Rey-eindstrijd.

Barcelona won de heenwedstrijd met 1-2 van Atlético, waardoor de remise in Camp Nou genoeg was om de finale te bereiken. Het duel eindigde met negentien spelers doordat Sergi Roberto, Luis Suárez en Carrasco allen twee gele kaarten pakten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.