Gepasseerde Balotelli mag nog dromen van WK: 'Het is aan hem'

Reacties

Hoewel de Italiaanse bondscoach Giampiero Ventura hem niet selecteerde voor het huidige interlandblok, hoeft Mario Balotelli een optreden op het WK van komend jaar nog niet uit het hoofd te zetten.

Gepasseerde Balotelli mag nog dromen van WK: 'Het is aan hem'

'Het is aan hem', legde Ventura dinsdagavond uit tijdens een persconferentie in aanloop naar het oefenduel met Uruguay van woensdag.

Die wedstrijd wordt afgewerkt in uitgerekend Nice, de stad waar Balotelli afgelopen seizoen opbloeide en met vijftien competitietreffers een wezenlijk aandeel had in de derde plaats van het plaatselijke Olympique. Daarom hielden veel Italiaanse media rekening met minstens een plaats in de selectie voor de 26-jarige aanvaller.

'Misschien had hij wel extra mensen naar het stadion gelokt, aangezien hij een goed seizoen achter de rug heeft', aldus Ventura. 'Hoe ver weg een oproep is voor hem? Het is in elk geval geen voetbaltechnisch iets, het gaat om iets anders.' De bondscoach maakte duidelijk dat hij geen problemen heeft met Balotelli. 'Ik was laatst in Nice voor een plezierige ontmoeting met hem die drie à vier uur duurde.'

Ventura bevestigde verder dat Gianluigi Donnarumma onder de lat zal staan in het duel der meervoudige wereldkampioenen. Gianluigi Buffon, die zaterdag nog actief was in de Champions League-finale, wordt gespaard. Italië werkt toe naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein van zondagavond.

Marco Verratti is in beide wedstrijden niet inzetbaar. De middenvelder van Paris Saint-Germain kampt met pijntjes. 'We wilden geen risico met hem nemen, zeker niet met het oog op de wedstrijd tegen Spanje op 2 september', legde Ventura uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.