Gent blijft ook bij Zulte Waregem steken op een gelijkspel

AA Gent is na zeven speeldagen nog steeds ongeslagen in de Belgische Jupiler Pro League, al speelde het wel voor de vijfde keer dit seizoen gelijk. Nu bleef de regerend kampioen steken op een gelijkspel bij Zulte Waregem (1-1).

Gent nam in de eerste helft het meeste initiatief, maar de thuisclub gaf amper wat weg in het Regenboogstadion. Behalve toen Laurent Depoitre binnen de zestien aan zijn shirt werd getrokken en Benito Raman op slag van rust de penalty verzilverde (foto).

Lang leek Gent na drie gelijkspelen op vreemde bodem op weg naar zijn eerste uitzege van dit seizoen, maar Mbaye Leye kopte een kwartier voor tijd de gelijkmaker binnen. Vlak daarna kreeg Abdou Diallo namens de thuisclub rood, maar Hannes Van der Bruggen moest op zijn beurt bij de gasten inrukken na twee keer geel.

Gent, nu samen met Zulte Waregem derde op de ranglijst, begint woensdag in de Champions League met een thuiswedstrijd tegen Olympique Lyon. Zenit Sint-Petersburg en Valencia zijn de andere twee tegenstanders van de Belgen in de groepsfase van het toernooi.