Genoa wint in doelpuntrijk duel van AS Roma

Genoa begon het seizoen in Italië met een knappe zege op AS Roma. Juventus boekte een bescheiden overwinning tegen Chievo.

Genoa-AS Roma 3-2Genoa en Roma waren aan elkaar gewaagd. De thuisclub bewees ondanks het vertrek van Diego Milito en Thiago Motta naar Internazionale toch weer over een sterke ploeg te beschikken. Genoa had in de beginfase ook het beste van het spel, maar Roma kreeg via Francesco Totti en Daniele De Rossi de beste kansen.

Na een 0-0 ruststand ontbrandde de wedstrijd in de tweede helft pas echt. Invaller Domenico Criscito strafte kort na rust laks verdedigen van Roma af en zette Genoa op 1-0. De gasten sloegen terug met een goal in de rebound van Rodrigo Taddei en Totti zorgde voor 1-2 door een schot van Marco Cassetti van richting te veranderen.

Genoa toonde veerkracht. Alberto Zapater schoot prachtig een vrije trap binnen voor 2-2. Het winnende doelpunt was van Giuseppe Biava (foto). De verdediger had eigenlijk niet meer op het veld mogen staan omdat hij de doorgebroken Jérémy Ménez had vastgehouden. Biava werd slechts bestraft met geel en kon daardoor nog voor 3-2 zorgen.

Juventus-Chievo 1-0Juventus hield het bij een bescheiden 1-0 zege tegen Chievo, maar de thuisclub had met grotere cijfers moeten winnen. Al in de elfde minuut opende Vincenzo Iaquinta met een kopbal de score na een voorzet van Diego. Diezelfde Iaquinta liet kansen liggen op de 2-0, zoals ook Amauri niet scherp was in de afronding. Chievo slaagde er echter niet in voor een verrassing te zorgen.