'Geniale' Messi blijft Valverde verbazen met 'kunststukje' en record

Reacties

Lionel Messi heeft zaterdagavond dankzij zijn twee doelpunten bij de competitiestart van Barcelona tegen Alavés (3-0) weer eens geschiedenis geschreven. De Argentijnse sterspeler maakte niet alleen de 6000ste treffer in de historie van Barça, maar evenaarde ook landgenoot Carlos Bianchi met zijn 385ste competitiegoal.

'Geniale' Messi blijft Valverde verbazen met 'kunststukje' en record

Bianchi was tussen 1967 en 1985 een makkelijk scorende spits voor de Argentijnse club Vélez Sarsfield en de Franse clubs Stade de Reims, Paris Saint-Germain en Strasbourg. In die hoedanigheid vestigde de latere trainer van Boca Juniors en Atlético Madrid een Argentijns record door 385 competitiegoals te maken (in mondiaal opzicht maakte alleen Cristiano Ronaldo er nog meer: 395).

Die mijlpaal heeft Messi, sinds kort ook de aanvoerder, nu dus geëvenaard. De 31-jarige linkspoot opende zaterdag de score met een fraaie vrije trap onder de muur door, nadat Barça een uur lang tevergeefs naar de openingsgoal had gezocht. 'We hadden het vrij lastig tegen Alavés, totdat Messi met een kunststukje op de proppen kwam', vatte Sergio Busquets het treffend samen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Messi verzorgde in de slotfase ook het slotakkoord en drukte na het teleurstellend verlopen WK met Argentinië dus meteen weer zijn stempel op de eerste thuiswedstrijd van Barcelona. Trainer Ernesto Valverde blijft zich verwonderen over zijn sterspeler. 'Messi is een genie, hij verrast je telkens weer. Eerlijk gezegd blijft hij me keer op keer weer verbazen', zei de Spaanse coach na afloop.

Valverde besloot net als in het Super Cup-duel met Sevilla (2-1) om Philippe Coutinho op de bank te laten beginnen. 'Ik wilde niet te veel spelers gebruiken die later zijn aangesloten. Ik dacht dat de rust het beste moment was om Coutinho te brengen. Mijn basiselftal staat nog niet vast. We moeten nog spelers inpassen en er komen nog veel duels aan, iedereen is belangrijk.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.