Genereuze Schwaab verlaat PSV met mooi gebaar

Reacties

Daniel Schwaab is na toestemming van de club per direct vertrokken bij PSV. Het contract van de 31-jarige Duitser liep deze zomer af en het was al een tijdje bekend dat er na vier seizoenen definitief een einde zou komen aan zijn periode in Eindhoven.

Genereuze Schwaab verlaat PSV met mooi gebaar
© Pro Shots

Schwaab heeft PSV vlak voor zijn vertrek wel nog gesteund in de coronacrisis. Hij heeft een deel van zijn laatste twee maandsalarissen ingeleverd om de club financieel te helpen. Technisch manager John de Jong deelt via de clubsite complimenten uit: 'Dit genereuze gebaar typeert Daniel als mens.'

De routinier speelde in totaal 130 wedstrijden voor PSV en het hoogtepunt was het winnen van de Eredivisie in het seizoen 2017/18. Hij werd in de zomer van 2016 overgenomen van VfB Stuttgart en bewees zich in Eindhoven over het algemeen als een solide verdediger. Hij vertrok na het seizoen 2018/19 transfervrij, maar tekende even later toch nog een nieuw contract bij PSV. Dit seizoen kwam hij nog tot achttien optredens bij de nummer vier van de Eredivisie.

Schwaab is PSV dankbaar voor de ruimte die hij gekregen heeft om tijdens de coronacrisis bij zijn familie in Duitsland te zijn. 'In mijn ogen is het logisch om dan een gedeelte van het salaris in te leveren. Ik ben immers niet meer actief voor PSV. Ik ben er trots op dat we ook met de hele groep een akkoord hebben bereikt over een tijdelijke salariskorting. We leven in een moeilijke tijd, maar het is goed dat iedereen beseft dat we de financiële gevolgen alleen samen kunnen oplossen', sluit Schwaab af.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.