Genegeerde grootverdiener Özil gooit kont niet tegen de krib

Reacties

Mesut Özil was woensdagavond de grote afwezige bij Arsenal in de competitietopper tegen Manchester City. De grootverdiener was vanwege 'tactische redenen' buiten de selectie gelaten, en dat terwijl coach Mikel Arteta negen wisselspelers mocht meenemen. Pijnlijk.

Genegeerde grootverdiener Özil gooit kont niet tegen de krib
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 0
Arsenal
Arsenal

De toekomst van Özil bij Arsenal is al geruime tijd onderwerp van discussie. De technicus kwam in 2013 als grote meneer over van Real Madrid en maakte in zijn beginperiode een uitstekende indruk, waarna zijn management erin slaagde om Özil aan een megacontract te helpen. De middenvelder krijgt iedere week zo'n 400.000 euro op zijn rekening gestort.

Voor dat ongelooflijke bedrag krijgt Arsenal de laatste tijd niet veel meer terug. Özil is al geruime tijd zoekende naar zijn vorm van weleer en onderhield een moeizame relatie met Unai Emery, die de Duitser de ene keer het vertrouwen gaf en de volgende keer juist weer links liet liggen. 'Ik heb er echt alles aan gedaan om hem te helpen. Ik heb altijd een zwak gehad voor de creatievelingen, maar hij zette zich simpelweg niet genoeg in', bromde Emery na de verloren Europa League-finale tegen Chelsea nog over Özil.

De komst van Arteta, in december, leek goed nieuws te zijn voor Özil. De middenvelder mocht wekelijks aan de aftrap verschijnen, maar de statistieken waren niet om over naar huis te schrijven. Onder Arteta noteerde Özil voor de coronabreak maar één doelpunt en één assist. Zijn goal was de 3-0 tegen Newcastle United, vlak voor tijd, toen de wedstrijd al gespeeld was.

Na een onderbreking van ruim drie maanden ging de bal woensdag weer rollen in de Premier League. Opeens stond Özil helemaal niet meer op het wedstrijdformulier. Was de Duitser geblesseerd, niet helemaal fit? Nee, daar bleek geen sprake van. Özil ontbrak vanwege een tactische beslissing, zei Arteta na afloop van de kansloze 3-0 nederlaag. Meer wilde de coach niet kwijt over de situatie.

Voor grootverdiener Özil is het een treurige situatie. Een transfer in de aankomende zomer lijkt voor alle partijen de beste oplossing, maar met zijn enorme salaris én de huidige coronacrisis is het maar de vraag of er überhaupt een uitweg is. Özil zelf belooft via social media alles te blijven geven voor Arsenal, dat het zaterdag opneemt tegen Brighton & Hove Albion. Eens zien of Arteta Özil dan weer nodig denkt te hebben.

Gevangen door geld: wie verlost grootverdiener Mesut Özil?
Bekijk hier al onze video's
Meer M. Özil
Meer over M. Özil
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.