Gemiste strafschop uitblinker Mahi komt Groningen duur te staan

VVV-Venlo heeft zondagmiddag in extremis een punt binnengesleept tegen FC Groningen. Op bezoek in de Euroborg werd het 1-1, maar het mag een klein wonder heten dat er slechts twee treffers vielen.

Al na een kwartier kwam de sterkere thuisploeg op voorsprong. Mimoun Mahi kreeg een licht aangeraakte voorzet van linksback Django Warmerdam voor de voeten, waarna hij van dicht bij binnen kon tikken: 1-0. Het was voor de aanvaller alweer zijn derde treffer van het seizoen.

Na ruim een half uur kwam VVV-Venlo er voor het eerst gevaarlijk uit. De Limburgers maakten tot die tijd bij vlagen een apathische indruk. Het was Lennart Thy die ter hoogte van de achterlijn doelman Sergio Padt uitspeelde en de bal richting doel schoot, maar de bal werd van de lijn gehaald. Vlak erna mocht Torino Hunte alleen op het Groningse doel af, hij verprutste de kans echter vakkundig door veel te veel tijd te nemen, tot grote ontsteltenis van trainer Maurice Steijn.

Vrijwel direct na rust kregen de Groningers de uitgelezen mogelijkheid om het duel vroegtijdig te beslissen. Jerold Promes haalde de doorgebroken Lars Veldwijk onderuit, waarna een strafschop volgde. Mahi legde aan voor zijn tweede van de middag, maar zijn schot werd gekeerd door Lars Unnerstall.

Mahi, die zich ontpopte tot meest aanwezige man op het veld, was even later weer dicht bij zijn tweede treffer. Een schot van de geboren Hagenees eindigde echter hard op de paal, de rebound van Jesper Drost eindigde naast het doel. Het mocht een klein wonder heten dat het na een uur spelen slechts 1-0 stond. In de 65ste minuut vond er een historisch moment plaats: Uriel Antuna maakte zijn debuut voor FC Groningen, hij is de eerste Mexicaan die voor de Noorderlingen een Eredivisie-wedstrijd speelt.

Groningen liet vervolgens na, via enkele uitbraken, het duel af te maken. Dit kwam de ploeg van trainer Ernest Faber duur te staan, want het was Kelechi Nwakali die in de blessuretijd de bal over Padt heen wist te koppen: 1-1. Het leverde de thuisploeg een flink fluitconcert van de Groningse aanhang op.

Zaterdag wacht voor FC Groningen de reis naar Breda, waar NAC de tegenstander is. VVV neemt het op zijn beurt op tegen Vitesse in Arnhem.