Gemiste strafschop Suárez maakt drama compleet voor Uruguay

Reacties

Uruguay is zaterdag op zeer pijnlijke wijze uitgeschakeld op het toernooi om de Copa América. Peru hield in de reguliere speeltijd met meer geluk dan wijsheid stand en bereikte vervolgens via een strafschoppenreeks de halve finale. Luis Suárez was de enige speler die zijn penalty miste.

Gemiste strafschop Suárez maakt drama compleet voor Uruguay
Uruguay
Uruguay
ns
0 - 0
Peru
Peru

Zo werd het een verschrikkelijke avond voor Uruguay, dat zichzelf enorm tekort deed. De ploeg van Oscar Tabárez was duidelijk sterker dan Peru, waar Renato Tapia in de basis stond, maar was voorin erg ongelukkig. Uruguay zag liefst drie doelpunten afgekeurd worden vanwege buitenspel. In de eerste helft werd het feestje van Giorgian De Arrascaeta verstoord worden door de arbitrage en na rust mochten Edinson Cavani en Suárez een treffer niet vieren. Vooral bij de twee laatstgenoemde goals was het echt op het randje en moest de VAR duidelijkheid geven.

Naast de afgekeurde doelpunten waren er nog de onbegrijpelijke missers van Cavani en Diego Godín. Eerstgenoemde faalde in de eerste helft na een uitstekende actie van Suárez, die op de voor hem kenmerkende wijze door de defensie dribbelde en op doelman Pedro Gallese stuitte. Cavani kon vervolgens de rebound binnenwerken, maar schoot van dichtbij over.

Ruim tien minuten in de tweede helft deed Godín hetzelfde. De verdediger werd na een mispeer van Federico Valverde gevonden door Suárez en had een vrijwel leeg doel voor zich, maar ook Godín schoot van dichtbij over. Hierna werden de doelpunten van Cavani en Suárez afgekeurd en omdat Uruguay er niet in slaagde om binnen de reguliere speeltijd een goal te maken die wél telde, moest een strafschoppenreeks een beslissing forceren.

In deze serie beleefde Suárez een dieptepunt in zijn loopbaan. De aanvaller van Barcelona miste de eerste penalty van de reeks en zag vervolgens niemand meer in de fout gaan. Suárez liet na afloop zijn tranen de vrije loop; zijn Copa-droom is voorbij. Peru bekert door en treft in de halve finale van het toernooi Chili. De andere halve finale gaat tussen Brazilië en Argentinië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.