Gemengde gevoelens bij Marseille-trainer Sampaoli na transfer van Messi

Reacties

Olympique Marseille-trainer Jorge Sampaoli verwacht dat PSG met het aantrekken van Lionel Messi de Ligue 1 steeds meer gaat domineren. De Argentijnse trainer hoopt dat 'traditionele' clubs in Frankrijk een (financiële) manier vinden om de strijd aan te gaan met het vermogende PSG.

Gemengde gevoelens bij Marseille-trainer Sampaoli na transfer van Messi
© Pro Shots

Ondanks dat Lille vorig seizoen de landstitel voor de neus van PSG wegkaapte, gelden de Parijzenaars na de komst van Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum én Messi als ontbetwiste topfavoriet voor de landstitel in de Ligue 1. De sterrenploeg van trainer Mauricio Pochettino begon het nieuwe seizoen vorige week overigens bepaald niet overtuigend met een nipte zege bij Troyes (1-2). Zonder Messi speelt PSG vanavond (21.00 uur) in Parc des Princes tegen Strasbourg.

Marseille-trainer Sampaoli werd op een persconferentie voor het uitduel van Olympique Marseille met Girondins Bordeaux (zondag) ook gevraagd naar de komst van Messi naar PSG. Sampaoli werkte als bondscoach van Argentinië een jaar samen met Messi. Op het WK van 2018 in Rusland ging de huidige coach van Marseille met Messi in de achtste finales onderuit tegen Frankrijk.

Machtig PSG
'De transfer van de beste speler van de wereld naar PSG heeft uiteraard gevolgen voor het niveauverschil tussen PSG en de andere clubs in de Ligue 1', aldus Sampaoli. 'Deze transfer herinnert iedereen er weer  eens aan dat macht sterker is dan gerechtigheid. Met Messi erbij zullen veel meer mensen naar de Ligue 1 kijken, maar zijn komst betekent ook dat gerechtigheid is verdwenen.'

Sampaoli doelt daarmee op de financiële ondersteuning voor PSG vanuit Qatar. PSG-president Nasser Al-Khelaïfi liet eerder deze week nog weten dat de club zich bij het vastleggen van Messi en onder andere Ramos en Wijnaldum aan de Financial Fair Play-regels houdt. 'Ik hoop dat traditionele clubs als Marseille op termijn ook dezelfde mogelijkheden hebben als PSG, dat nu door hun economische positie de Ligue 1 kan domineren', besluit de Argentijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.