Gemengde gevoelens bij Bosz: 'De laatste bal steeds nét niet goed'

Peter Bosz kan wel leven met een gelijkspel van PSV tegen Borussia Dortmund. De coach van de Eindhovenaren had wel het gevoel dat er meer te halen was geweest voor zijn ploeg.

PSV
PSV
1 - 1
Borussia Dortmund

Voor de camera van Ziggo Sport sprak Bosz over een 'intense wedstrijd'. 'En ik denk dat er toch meer voor ons ingezeten had, als we in de eerste helft beter met de kansen en in de tweede helft beter met de mogelijkheden waren omgegaan', analyseerde de trainer. 'Maar zeker op dit veld was het heel zwaar. Jammer dat we niet een tweede goal wisten te maken.'

Bij RTL concludeerde Bosz dat het er gewoon niet in zat. 'Want in de tweede helft was de laatste bal steeds nét niet goed', baalde hij. 'Maar ik ben tevreden dat we qua intensiteit mee konden, het was echt een heftige wedstrijd. Ik vond dat we achterin ook goed stonden. Het druk zetten ging in het begin niet zo goed, maar dat hebben we in de tweede helft omgezet en toen ging het al een stuk beter. Dus dat gedeelte was goed. Bij vlagen hebben we ook goed gespeeld, alleen in de eindfase was de laatste bal dus steeds net niet goed.'

Bosz zag bij Dortmund de krachten wegvloeien en hoopte daarvan te kunnen profiteren. 'Maar het was heel moeilijk om aanvallend te wisselen', stelde hij. 'We hebben Ricardo Pepi vanaf links laten spelen, maar we missen natuurlijk Noa Lang. Voorheen was het onze kracht dat we rond een uur frisse krachten konden brengen, die nog wat konden forceren. Vandaag was dat helaas niet zo.'

Met een 1-1 tussenstand na de eerste wedstrijd ligt het tweeluik in ieder geval nog helemaal open. Over drie weken is de return in Duitsland. 'Ik heb er een goed gevoel over', besloot Bosz. 'Ik heb er vertrouwen in dat we het over drie weken kunnen doen daar.'