Gemeente Den Haag betreurt vertrek Deetman en Jol bij ADO

Reacties

De gemeente Den Haag is er absoluut niet blij mee dat Wim Deetman en Martin Jol vertrekken als commissaris bij ADO Den Haag. Dat laat wethouder Tom de Bruijn weten in een persbericht.

Gemeente Den Haag betreurt vertrek Deetman en Jol bij ADO

Deetman, oud-burgemeester van Den Haag, zat namens de gemeente in de raad van commissarissen van ADO. De Bruijn: 'Ik heb groot respect voor de manier waarop Wim Deetman zich het afgelopen jaar voor het belang van ADO heeft ingespannen. Het is een enorm verlies voor de club dat een bestuurder met zo'n imposante staat van dienst vertrekt.'

De gemeente Den Haag besloot een jaar geleden gebruik te maken van haar bevoegdheid als prioriteitsaandeelhouder een commissaris bij ADO te benoemen. Op dat moment verkeerde de club in zwaar weer omdat eigenaar Hui Wang zijn afspraken niet nakwam. Ook nu zijn er problemen. Donderdag 15 juni moet namelijk een sluitende begroting worden ingeleverd bij de KNVB, maar daar is een dag voor de deadline nog geen zicht op.

Nu de Ondernemingskamer besloten heeft om Wang zijn macht bij ADO terug te geven nu United Vansen wel voldaan heeft aan de betalingsverplichtingen, zien Deetman en Jol geen heil meer in een langer verblijf bij de club. In een brief aan de gemeente laat het tweetal weten waar zij het afgelopen tegenaan liepen. Volgens Deetman en Jol werd hen het functioneren 'bijzonder lastig' gemaakt.

Wang wil naast de commissarissen die worden geleverd door de Gemeente Den Haag en de amateurclub HFC ook twee Chinese commissarissen installeren en een voorzitter die achter zijn beleid staat. Die samenstelling geeft hem de vrije hand. In feite was dat de afgelopen periode al zo omdat Deetman en Jol bij beslissingen een minderheid vormden ten opzichte van Wang en waarnemend voorzitter Ben Knüppe.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.