Gelegenheidskeeper Medunjanin kan Xerez niet stuiten

Xerez is bezig het vege lijf te redden. Real Valladolid, met Haris Medunjanin noodgedwongen als keeper, was het volgende slachtoffer.

Xerez-Real Valladolid 3-0Xerez houdt hoop op een verlenging van het verblijf in de Primera División. Uit de laatste zes duels werden elf punten vergaard en is de rode streep weer dichterbij gekomen. De hekkensluiter zette tegen directe concurrent Real Valladolid de goede reeks voort.

Na 36 minuten stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord. Halverwege de tweede helft was het pleit beslecht. Keeper Justo Villar moest na een overtreding op Mario Bermejo het veld verlaten. Doordat Valladolid al drie keer wisselde, nam Medujanin de handschoen op. De gelegenheidskeeper was kansloos op de strafschop van Bermejo, maar hield daarna zijn doel wel schoon.

Deportivo La Coruña-Getafe 1-3Deportivo La Coruña ziet de kansen op Europees voetbal slinken. De Galicische club verloor voor de derde keer op rij. Concurrent Getafe was in Riazor met 3-1 te sterk. Nicolás Ladislao Fedor was met twee doelpunten de beul voor Deportivo.