Geldwolf en wegloper? Conte wijst die suggesties resoluut van de hand

Reacties

Antonio Conte heeft resoluut afgerekend met de criticasters, die de Italiaanse trainer een geldwolf en wegloper noemden.

Geldwolf en wegloper? Conte wijst die suggesties resoluut van de hand
© Pro Shots

Conte heeft na zijn vertrek bij Internazionale (nog) geen nieuwe club gevonden. De onderhandelingen met Tottenham Hotspur liepen op niets uit, onder andere vanwege zijn eisen qua salaris en qua investeringen in de selectie. In de ogen van de Premier League-club waren die te gortig.

Conte wijst de suggestie van de hand een geldwolf te zijn. 'Ik verdien veel, maar de clubs verdienen zelf nog meer', aldus de Italiaan in La Gazzetta dello Sport. 'Als het mij alleen om geld te doen zou zijn, dan was ik gebleven waar ik zat en had ik compromissen geaccepteerd.'

Het hele plaatje moet kloppen wil Conte de uitdaging aangaan. 'Het gaat mij om het project en ik ben bereid nee te zeggen als het mij niet overtuigt. Het gaat om visie, professionalisme en intellectuele eerlijkheid. Aan de principes houd ik vast.'

Die houding betekende ook het voortijdige einde aan zijn dienstverband met Internazionale. In goed overleg scheidden de wegen. Het leidde tot kritiek van onder meer voormalig Inter-president Massimo Moratti, die Conte verweet weg te lopen voor de uitdaging in Milaan. Maar daarvan wil de trainer niets weten. 'Mijn project veranderde niet', gaf hij een trap na in de richting van eigenaar Steven Zhang, die met de hand op de knip de perspectieven bij de Nerazzurri veranderde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.