Geld is geen probleem: 'Manchester City pakt direct door na uitspraak CAS'

Reacties

Nu Manchester City weet dat het in de aankomende twee seizoenen gewoon in de Champions League mag spelen, kan er weer verder gebouwd worden. Een nieuw supercontract voor manager Pep Guardiola en een flink transferbudget zijn volgens de Engelse tabloids in aantocht.

Geld is geen probleem: 'Manchester City pakt direct door na uitspraak CAS'
© Pro Shots

City werd door de UEFA voor twee jaar uitgesloten van Europees voetbal, omdat de afgetreden kampioen van Engeland de regels van Financial Fair Play zou hebben overtreden. The Citizens gingen niet met deze uitspraak akkoord en stapten naar het internationale sporttribunaal. Met succes, want de straf is aangepast. City moet alleen nog een boete van tien miljoen euro betalen.

Dat bedrag is geen probleem voor de steenrijke clubeigenaren van City, die nu weer vooruit kijken. De Daily Mirror heeft begrepen dat er een nieuw contract in de maak is voor Guardiola. De Spanjaard is sinds 2016 werkzaam bij City en ligt nog maar tot volgend jaar zomer vast in het Etihad Stadium. De leiding wil Guardiola er echter van overtuigen om een nieuwe, langdurige verbintenis te tekenen. Dit tegen een fors salaris, uiteraard.

Een andere manier om Guardiola te verleiden is een flink oorlogsbudget voor de transfermarkt. The Guardian meldt dat Guardiola na de beslissing van het CAS 150 miljoen pond, omgerekend ruim 166 miljoen euro, kan uitgeven aan de komst van nieuwe spelers. De coronacrisis raakt City nauwelijks tot niet. Guardiola zou vooral op zoek zijn naar een nieuwe centrale verdediger. Kalidou Koulibaly van Napoli en David Alaba van Bayern München zijn daarvoor de topkandidaten.

City werd tot dusver twee keer kampioen van Engeland onder Guardiola, maar moest dit seizoen Liverpool voor zich dulden. City is wel al zeker van een plek bij de eerste vier in het eindklassement van de Premier League en speelt daardoor komend seizoen weer in de Champions League. In augustus gaan Guardiola en zijn mannen nog proberen om dit toernooi te winnen; in de achtste finales verdedigen zij een 1-2 voorsprong tegen Real Madrid.

'Financial Fair Play-systeem van de UEFA is totaal niet serieus te nemen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.