Gekte op Deadline Day na telefoontje van Mourinho: 'Stop de bus!'

Reacties

Michael Essien heeft met een terugblik op zijn bliksemtransfer naar Real Madrid een inkijkje gegeven hoe het er aan toe kan gaan op Deadline Day. De Ghanese middenvelder bereidde zich met Chelsea voor op het Super Cup-duel met Atlético Madrid, toen José Mourinho met één telefoontje zijn hele dag op zijn kop zette.

Gekte op Deadline Day na telefoontje van Mourinho: 'Stop de bus!'
© Pro Shots

Essien vertrok op 31 augustus 2012 op huurbasis naar Real als opvolger van Lassana Diarra, die enkele dagen later zou worden verkocht aan FC Anzhi. Het begon allemaal met een telefoontje van een onbekend nummer toen de Ghanees al in Monaco was voor het duel om de Europese Super Cup, dat in 2012 op Deadline Day werd afgewerkt. 'Ik wilde eigenlijk niet opnemen, maar mijn neef - die bij mij op de kamer was - vertelde me dat toch te doen.'

Toen hij de stem aan de andere kant hoorde, bleek hij niemand minder dan Mourinho aan de lijn te hebben. De Portugese trainer vroeg Essien om niet in te gaan op de vermeende interesse van Arsenal, van wie de 29-jarige middenvelder in werkelijkheid niets had gehoord, en naar Real Madrid te komen. 'Ik zei hem dat ik er klaar voor was, zelfs als dat betekende dat ik nog tijdens het Super Cup-duel zou moeten vertrekken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mourinho had genoeg gehoord: hij vroeg Essien het nummer van diens zaakwaarnemer en beloofde de middenvelder over een paar uur terug te bellen. Toen Diarra ook groen licht had gegeven voor zijn transfer naar Rusland, kwam de transfer in een stroomversnelling terecht. Real Madrid en zijn zaakwaarnemer waren inmiddels in Monaco gearriveerd, maar Essien zat al in de spelersbus van Chelsea om naar het stadion te vertrekken.

Bus
Wat er vervolgens gebeurde, tekent de hectiek op deadline day. 'Ik stond ook op het punt te vertrekken, toen mijn zaakwaarnemer me vroeg om terug te komen naar het hotel omdat hij een paar mensen moest faxen. Dus ik moest als een gek naar de buschauffeur schreeuwen dat hij moest stoppen. Al mijn ploeggenoten keken naar me, zo van: Michael, wat is er aan de hand? Ik vertelde hen dat ik uit de bus moest. "Ik zie jullie later weer."

De transfer van Essien werd op tijd afgerond in het hotel waar Chelsea verbleef. De Ghanees moest alleen nog wel terug naar het stadion om zijn schoenen op te halen. De (verloren) wedstrijd tegen Atlético had hij dus gemist. Het nieuws over zijn op handen zijnde transfer naar Real had ook sommige spelers van Chelsea inmiddels bereikt. Essien legde na afloop op het veld uit wat er was gebeurd, haalde zijn schoenen op en nam afscheid.

'De volgende dag zat ik op het vliegtuig naar Madrid, met alleen mijn schoenen, mijn scheenbeschemers, een spijkerbroek, een t-shirt en mijn Chelsea-trainingspak. Op het vliegveld wachtte José mij op. Hij begroette me en ik ging naar het ziekenhuis voor de medische keuring. De volgende dag ben ik begonnen met trainen.' Essien zou dat seizoen 35 keer uitkomen voor Real. Na zijn terugkeer bij Chelsea vertrok hij in 2014 naar AC Milan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.