Geïrriteerde Allardyce wil dat kop rolt vanwege druk schema

Reacties

In navolging van Southampton-coach Claude Puel heeft ook Crystal Palace-manager Sam Allardyce zijn vraagtekens geplaatst bij het overvolle 'feestdagenschema' in de Premier League.

Geïrriteerde Allardyce wil dat kop rolt vanwege druk schema

De voormalig Engels bondscoach kan er met zijn verstand niet bij dat zijn ploeg dinsdag alweer in actie komt nadat er zondag werd gespeeld tegen Arsenal (2-0 verlies).

'We balanceren op een dun koord, waarom kunnen we niet gewoon woensdag aantreden? Ik weet niet wie de wedstrijden plant, maar deze persoon moet echt worden ontslagen', maakte Allardyce van zijn hart geen moordkuil tijdens de persconferentie in het Emirates Stadium.

Uitgerekend Swansea City, net als Crystal Palace een club in nood, is dinsdag de opponent van de ploeg van Allardyce. 'Zij hebben 24 uur langer rust dan wij. Als er zoveel op het spel staat, wil je wel dat iedereen hetzelfde wordt behandeld. Onze spelers hebben gewoon niet voldoende tijd om voor honderd procent te herstellen.'

Allardyce, die vorige maand de ontslagen Alan Pardew opvolgde bij Crystal Palace, hield tegen Arsenal al rekening met de degradatiekraker. 'Onze topper is pas dinsdag, dus voerde ik wissels door met die wedstrijd in het achterhoofd. We kunnen alleen overleven als we clubs uit de onderste regionen verslaan. Ik hoop echt dat mijn spelers hun zenuwen in bedwang kunnen houden, want iedereen gaat ervan uit dat wij Swansea kloppen omdat zij het de laatste tijd erg moeilijk hebben.'

Crystal Palace heeft overigens nog het geluk dat het zijn 'feestdagenwedstrijden' binnen acht dagen afwerkt. Southampton werkt dezelfde speelrondes af in zes dagen, tot onbegrip van Puel.

Bekijk hier de stand in de Premier League

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.