Gehavend NAC wellicht met ander systeem tegen Ajax

Reacties

NAC Breda kan zaterdagavond tegen Ajax niet beschikken over een groot aantal spelers. De blessureperikelen houden aan bij de hekkensluiter van de Eredivisie. Het lijkt op overleven tot de winterstop en dan met nieuwe impulsen de weg omhoog proberen te vinden.

Gehavend NAC wellicht met ander systeem tegen Ajax

Tijdens de afgelopen interlandperiode is alleen Robert Mühren zijn fitheid genaderd, maar de wedstrijd tegen de Amsterdammers lijkt nog te vroeg te komen voor hem. De andere geblesseerden die ook al de uitwedstrijd tegen FC Emmen aan zich voorbij moesten laten gaan, zitten nog steeds in de lappenmand. Het gaat om Luka Ilic, Gervane Kastaneer, Paolo Fernandes, Karol Mets en Anouar Kali. Pele van Anholt is op de weg terug, terwijl de reserves Lukas Schoofs en Grad Damen al langere tijd uit de roulatie zijn.

Manchester City-huurling Ilic zal dit kalenderjaar in ieder geval niet meer in actie kunnen komen. De blessure die de jongeling tegen Heracles Almelo opliep heeft zich erger aan laten zien dan in eerste instantie werd vermoed. Ilic zelf deelde deze week een foto op Instagram waarin zijn linkeronderbeen in een brace zit. Als nummer tien was Ilic juist een van de weinige spelers die NAC iets extra's gaf.

Luka Ilic maakte tegen Heracles Almelo zijn tweede goal in de Eredivisie, maar raakte geblesseerd tijdens het thuisduel.
Luka Ilic maakte tegen Heracles Almelo zijn tweede goal in de Eredivisie, maar raakte geblesseerd tijdens het thuisduel.

Het blessureleed treft de Bredase formatie juist nu de ploeg punten nodig heeft om van de laatste plaats af te komen. 'Ik weet hoe het gaat, dan heeft men het over te hard trainen, maar dat heeft hier niets mee te maken', legt Van der Gaag uit. 'Het zijn bijna allemaal contactblessures. Daar kun je allerlei theorieën op los laten, maar dat is gewoon domme pech. En in onze situatie komt het helemaal slecht uit natuurlijk.'

Van der Gaag overweegt NAC in een systeem met vijf verdedigers tegen Ajax te laten spelen, maar duidelijkheid wil hij daar nog niet over geven. 'Wij kijken naar mogelijkheden om de spelers meer houvast te geven', noemt hij het. 'We hebben met drie centrale verdedigers geoefend tegen Zulte Waregem en nauwelijks wat weggegeven. Op de trainingen wordt het ook goed opgepakt. We moeten nu bepalen of het tegen Ajax al gaan doen of dat we wachten. Voor een trainer is het niet lastig om te bepalen dat je het gaat doen, want er moet iets gebeuren, er moet iets doorbroken worden. Het gaat om het moment waarop je het doet.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mocht NAC met vijf verdedigers gaan spelen dan is een rentree van de al als miskoop bestempelde linksback Greg Leigh een mogelijkheid. Hij zou als linkercentrale verdediger in het centrale blok kunnen spelen. Aanvoerder Menno Koch, jongeling Daan Klomp en Erik Palmer-Brown (die met de jeugdploeg van de Verenigde Staten op pad was) zijn de andere opties.

Als linkervleugelverdediger presenteerde zich in de oefenwedstrijd tegen Zulte Jong NAC-speler Jethro Mashart als alternatief van de wegens interlandverplichtingen afwezige Jurich Carolina. Arno Verschueren lijkt de voorkeur te krijgen boven Marvin Reuvers op het middenveld naast Gianluca Nijholt. Voorin zijn Mikhail Rosheuvel en Mitchell te Vrede zeker van hun plek en zal Mounir El Allouchi of Giovanni Korte sneuvelen als er met vijf achterop gespeeld wordt.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Fortuna Sittard
34
9
7
18
50-80
-30
34
16
Excelsior
34
9
6
19
46-79
-33
33
17
De Graafschap
34
8
5
21
38-75
-37
29
18
NAC Breda
34
5
8
21
29-74
-45
23
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.