Gehavend Dortmund wint dankzij zeldzame treffer van Kehl

Reacties

Borussia Dortmund heeft zijn tweede plaats in de Bundesliga verstevigd. De door blessures geteisterde ploeg won met 1-0 bij degradatiekandidaat SC Freiburg.

Gehavend Dortmund wint dankzij zeldzame treffer van Kehl

De overvolle ziekenboeg van Dortmund zorgt al het hele seizoen voor kopzorgen bij trainer Jürgen Klopp. Tegen Freiburg kon hij door nieuwe blessures geen beroep doen op Robert Lewandowski en Marco Reus. Ook Sven Bender, Neven Subotic, Ilkay Gündogan, Jakub Blaszczykowski en Marvin Ducksch zitten in de lappenmand bij Dortmund, waardoor Klopp zeven spelers mist.

De schrik sloeg Dortmund verder om het hart, toen Sokratis Papastathopoulos vlak voor rust de doorgebroken Philipp Zulechner neerlegde. De Griekse verdediger ontsnapte echter aan rood en ontving een gele prent. Na rust bleek een knal van afstand van Sebastian Kehl (foto boven) voldoende voor een nipte overwinning van Dortmund. Kehl scoorde voor het eerst in de Bundesliga sinds april 2012.

Door de zege verstevigt Dortmund zijn tweede positie in de Bundesliga. Het gat naar achtervolgers Bayer Leverkusen en Schalke 04 wordt vergroot naar vier punten. Nummer vijf VfL Wolfsburg volgt op negen punten en lijkt geen bedreiging meer te zijn. Koploper Bayern München heeft een voorsprong van twintig punten op Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.