Gehandhaafd Willem II gaat donkere tijden tegemoet

Er was een verlenging voor nodig, maar Willem II slaagde er zondag in het Eredivisieschap nog met minimaal een jaar te verlengen.

Gehandhaafd Willem II gaat donkere tijden tegemoet

Twee doelpunten van Mehmet Akgün deden tegenstander Go Ahead Eagles de das om. De 23-jarige Duitse middenvelder ziet een langer verblijf in Tilburg echter niet zitten. Het is slechts één van de problemen van de club.

Akgün was een groot gedeelte van het seizoen afwezig vanwege diverse blessures, maar werd eenmaal fit ook in de 3-0 zege op
Go Ahead Eagles buiten de ploeg gehouden. Na ruim een uur maakte hij zijn entree. De middenvelder heeft een aflopend contract en was in eerste instantie van zins dit te verlengen. Nu niet meer.

'Dit was mijn laatste wedstrijd voor Willem II', laat Akgün aan duidelijkheid niets te wensen over. 'Ik heb afgelopen seizoen vaak aangegeven te willen blijven maar tot afgelopen week hoorde ik niets. Nu is het te laat. Ik heb concrete aanbiedingen uit Turkije. Ik kan nog niet zeggen wat mijn keuze gaat worden.'

Het vertrek van redder Akgün is slechts een van de problemen waarmee de Brabanders kampen. Van bijna de complete selectie loopt het contract af en meerdere spelers kwamen deze jaargang op huurbasis uit voor de club. Van de huidige selectie lijken alleen Bart Biemans, Frank Demouge, Junior Lavrimento, Niki Mäenpää, Marlon Pereira, Gerson Sheotahul, Arjan Swinkels, en Jasper Waalkens er komende jaargang nog zeker bij te zijn.

Met Maikel Aerts wordt nog onderhandeld over verlenging van zijn aflopende contract. Danny Schenkel heeft een doorlopende verbintenis, maar de verdediger gaf aan geen toekomst meer te zien bij de club waar hij na de komst van interim-coach Theo de Jong uit de selectie werd gezet.

Ibrahim Kargbo ligt nog vast tot medio 2011, maar de middenvelder maakte zich in Tilburg onmogelijk door zich niet te melden voor de wedstrijd tegen PSV op 4 april. Sindsdien speelde hij een kwartier tegen Roda JC (3-2 verlies) op 2 mei. Daarnaast speelde hij in de wedstrijden om promotie/degradatie twee keer een helft tegen FC Eindhoven en in het laatste duel met Go Ahead Eagles viel hij in de verlenging (107e minuut) in.

Daarnaast heeft de club bij de gemeente aangeklopt, die moet op financieel vlak redding brengen, zo bevestigde sportwethouder Jan Hamming van Tilburg tegenover het Brabants Dagblad.

De salarissen van de spelers en overig personeel van de maanden mei en juni kunnen niet betaald worden. Maandag besluit het college van de stad of het bereid is de last over te nemen. Indien er niet snel een manier gevonden wordt om aan geld te komen, is het voorbestaan van Willem II in acuut gevaar. (Jasper Steppé)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen