Gefrustreerde huurling krijgt excuses van Chelsea-coach Tuchel

Reacties

Conor Gallagher had zichzelf maar wat graag laten zien tegen werkgever Chelsea, maar de huurling van Crystal Palace zag zijn officiële verzoek om in actie te komen geweigerd worden door The Blues. Chelsea en Crystal Palace staan zondag tegenover elkaar in de halve finale van het FA Cup-toernooi, maar Gallagher zal dus toe moeten kijken tegen de club die hem uitleent. Chelsea-manager Thomas Tuchel heeft zijn excuses aangeboden.

Gefrustreerde huurling krijgt excuses van Chelsea-coach Tuchel
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Crystal Palace
Crystal Palace

In Engeland is het gebruikelijk om in huurcontracten een clausule op te nemen, waarin staat dat een speler niet tegen zijn eigen club mag uitkomen. Er worden soms uitzonderingen gemaakt, maar dat geldt dus niet voor Gallagher. 'Ik heb met Conor gesproken en ik zag de frustratie in zijn ogen', stelde Tuchel richting de halve eindstrijd.

Chelsea kreeg een officieel verzoek binnen van Gallagher, maar op basis van de gemaakte afspraken in het huurcontract besloot de club hem geen toestemming te geven om in actie te komen zondag. 'We hebben elkaar enkele weken geleden ontmoet', haalde Tuchel terug. 'We raakten aan de praat en dit onderwerp werd aangesneden. Ik heb mijn excuses aangeboden. Ik weet hoe competitief hij is. Ik kan zijn teleurstelling heel goed begrijpen, maar dit zijn de afspraken die we gemaakt hebben voor het uitleenproces. We willen niet lijden door onze eigen afspraken te breken.'

Gallagher is dit seizoen een zeer belangrijke kracht bij Crystal Palace, hij speelde tot dusver 32 wedstrijden voor de club uit Londen en verdiende zijn debuut bij het nationale elftal van Engeland. Chelsea trof hij dus niet, ook niet in de Premier League. De andere halve finale in de strijd om de FA Cup gaat tussen Liverpool en Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.