Geen woord over Vitesse bij opvallende persconferentie Spurs

Reacties

Op de persconferentie in aanloop naar Tottenham Hotspur - Vitesse in de Conference League schoof niet de nieuwe Spurs-manager Antonio Conte aan, maar wel technisch directeur Fabio Paratici, die maar heel kort inging op vragen over de trainerswissel bij Spurs. Een verslag van een bijzondere bijeenkomst.

Geen woord over Vitesse bij opvallende persconferentie Spurs
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
3 - 2
Vitesse
Vitesse

Bij Tottenham Hotspur was het een week vol chaos. De aanstelling van Conte als opvolger van Nuno Espírito Santo was uiteraard hét gespreksonderwerp. 'Nu was het juiste moment voor Antonio om in te stappen', vertelde Paratici op een digitale persconferentie die door de media via Zoom bij te wonen was.

Paratici en Conte kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij Juventus en spraken afgelopen zomer al over een mogelijk dienstverband bij Spurs. ‘Toen zat Antonio emotioneel gezien nog met zijn hoofd bij Internazionale. Dat moest hij eerst afsluiten, Tottenham kwam niet op het juiste moment voor hem. Ik ken Antonio, nee is nee. Doorvragen had geen zin. Hij is er nu klaar voor', aldus de technisch directeur van Spurs.

Geen garantie op succes
Dat Conte een fors budget voor nieuwe spelers in het vooruitzicht werd gesteld ontkende Paratici. 'Daar hebben we helemaal nog niet over gesproken. Wij hebben vertrouwen in onze huidige spelers. Het gaat uiteindelijk om prijzen winnen, maar dat moet je stap voor stap doen. We zijn nu bezig met een project, Antonio is een van de beste trainers van de wereld en hij gaat hier met hart en ziel aan de slag. Iedereen moet hard werken om de ambities waar te kunnen maken.'

'Antonio heeft veel prijzen gewonnen als trainer, maar een garantie op succes heb je nooit. Wij denken dat dit nu de beste oplossing is. Als je een trainer aanstelt ben je er van overtuigd dat je de juiste beslissing neemt. Dat hadden we bij Nuno ook', aldus de directeur.

Schoffering van media
Over Vitesse ging het logischerwijs niet. Logisch, gezien de situatie bij Tottenham dan, hoewel dat best een beetje arrogant en ongeïnteresseerd richting de opponent overkwam. De perschef van Tottenham besloot na tien minuten dat er voldoende vragen waren gesteld aan Paratici. Een regelrechte schoffering van de ingelogde media.

Menig Engels journalist bleef teleurgesteld achter, er mochten geen vragen gesteld meer worden. Laat staan door de Nederlandse media die de Zoom-link hadden gekregen. Een kans om te vragen wie er als coach op de bank zit tegen Vitesse was er ook niet. Sterker nog, het woord Vitesse kwam niet één keer uit de mond van Paratici.

Connectie met Conte
Aanvoerder en doelman Hugo Lloris schoof daarna aan. Ook geen woord over Vitesse, wel over Conte. ‘Zijn cv spreekt voor zich', vertelde de Fransman. 'Conte is een type trainer dat ons beter kan maken. We hebben een belangrijke week voor de boeg. Hij heeft ons al veel informatie gegeven over de structuur die hij graag wil zien in het team. Het is nu aan ons, wij moeten leveren.'

Lloris wees de spelers op hun verantwoordelijkheid. 'De connectie met Conte moet nu gemaakt worden. De ambitie van de club is duidelijk door de keuze die nu gemaakt is. Het is tijd om hard te werken, het is een geweldige kans voor ons om met zo’n trainer te werken. Wij moeten verbeteren, het vereiste niveau bereiken. Wij zijn zelf ook niet tevreden over ons spel, nu begint een nieuw tijdperk. Zo werkt dat ook in het voetbal. Conte brengt de passie en energie over. Hij wijst ons de juiste weg, wij moeten dat oppikken.'

Lloris beseft ook dat er hoge verwachtingen zullen zijn. 'Dat is logisch wanneer je als club Conte aanstelt. Wij willen graag aan die verwachtingen voldoen. Voor de fans, voor onszelf, voor iedereen. Het gaat om de wedstrijden winnen. Wij als spelers zijn mede-schuldig aan de slechte resultaten. Dat weten we, dat voelen we. Daarom moeten wij nu antwoorden.’

B-keus of A-keus
Dat er donderdagavond tegen Vitesse gespeeld gaat worden, viel niet af te leiden uit de persconferentie. Het zou de UEFA sieren als ze hier (geheel volgens de UEFA-logica) Tottenham nog voor beboeten, maar dat zal de vermogende Engelse topclub waarschijnlijk een zorg zijn. Zit Conte morgen op de bank? Speelt Lloris of blijft Pierluigi Gollini de Conference League-keeper? Hoe belangrijk is de Conference League? Doet Steven Bergwijn mee? Wordt het weer een B-keus? Of een A-keus of een mix? We hebben het niet kunnen vragen. Geen enkele Nederlandse journalist kreeg de kans.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep G UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Rennes
6
4
2
0
13-7
+6
14
2
Vitesse
6
3
1
2
12-9
+3
10
3
Tottenham Hotspur
6
2
1
3
11-11
0
7
4
Mura
6
1
0
5
5-14
-9
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.