Geen winnende start voor Kökcü, Van 't Schip beleeft fijne avond

Reacties

Orkun Kökcü heeft bij zijn debuut voor de Turkse nationale ploeg een uur mogen meedoen tegen Servië. Een winnende start was de middenvelder van Feyenoord niet gegeven.

Geen winnende start voor Kökcü, Van 't Schip beleeft fijne avond
© Pro Shots
Servië
Servië
0 - 0
Turkije
Turkije

Kökcü kwam uit voor verschillende vertegenwoordigende teams van Nederland, maar koos in de zomer van 2019 voor een interlandcarrière bij Turkije. Hij werd voor deze interlandperiode voor het eerst opgeroepen door bondscoach Senol Günes en bleef donderdag tegen Hongarije nog negentig minuten op de bank zitten. Tegen Servië mocht Kökcü aan de aftrap verschijnen.

De Feyenoorder stond tegenover Ajax-aanvoerder Dusan Tadic, die een basisplaats had bij Servië. De twee konden, net zoals hun medespelers, geen doorbraak forceren. 0-0 was een uitslag waar Turkije het minst tevreden mee zal zijn, aangezien Servië bijna de gehele tweede helft met een man minder speelde. Vlak na de onderbreking pakte Aleksandar Kolarov zijn tweede gele kaart.

Kökcü deed een uur mee bij Turkije en werd toen vervangen door AS Roma-aanvaller Cengiz Ünder. Aan de kant van Servië bleef Tadic tot het einde staan. Na het wegsturen van Kolarov droeg Tadic de aanvoerdersband om zijn arm. 

Kosovo
Kosovo
1 - 2
Griekenland
Griekenland

Het Griekenland van John van 't Schip begon het nieuwe seizoen in de Nations League C met een doelpuntloos gelijkspel tegen Slovenië en zondag volgde de eerste driepunter. In Kosovo werd met 1-2 gewonnen, dankzij doelpunten van Dimitrios Limnios en Dimitrios Siovas. Van 't Schip liet Willem II'er Vangelis Pavlidis de gehele wedstrijd op de bank zitten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.