Geen winnaar bij vermakelijke Serie A-kraker tussen Atalanta en Juventus

De Serie A-topper tussen Atalanta Bergamo en Juventus eindigde zondagavond zonder winnaar. In een vermakelijk duel, waarin Atalanta-doelman Marco Sportiello met enkele sterke reflexen een hoofdrol opeiste, poetste Danilo met een late rake kopbal de wonderschone openingstreffer van Ruslan Malinovskyi weg.

Atalanta Bergamo
1 - 1
Juventus
Juventus

De Serie A-strijd tussen de subtoppers was slechts twee minuten aan de gang toen topaankoop Dusan Vlahovic voor het eerste gevaar zorgde. De Serviër vuurde de bal richting de linkerkruising, maar met een spectaculaire redding schoot Sportiello Atalanta te hulp. Later in de openingsfase kwam Vlahovic opnieuw in scoringspositie. Op aangeven van Weston McKennie maakte hij het beste van zijn kopbal, maar die verdween naast het doel.

Op een speldenprik van de thuisploeg na was Juventus de bovenliggende partij in de eerste fase van de wedstrijd. Paulo Dybala had na een kwartier de score kunnen openen na een mooie actie. De Argentijn dribbelde vanaf de rechterkant naar binnen en passeerde enkele tegenstanders, maar zag toe hoe Sportiello zijn inzet uit de hoek plukte. Kort voor rust mocht de in de basis gestarte Matthijs de Ligt van geluk spreken. De bal leek na een inzet van Jeremie Boga zijn hand te raken, maar scheidsrechter Maurizio Mariani liet het voorval gaan.

Hoewel Atalanta zich in de eerste minuten na de pauze veelvuldig liet zien, was het Juventus dat het initiatief overnam en tot de beste kansen kwam. Het schot van Álvaro Morata zeilde over en Dybala treuzelde te lang toen hij met enkele medespelers in het vijandelijke strafschopgebied arriveerde. Kort daarop weerhield Sportiello met een katachtige redding Vlahovic van het scoren. Nadat het uur geslagen had, meldde Atalanta zich in de persoon van Teun Koopmeiners voor het doel van Wojciech Szczesny. De middenvelder, die opnieuw een puike indruk maakte, kwam een teenlengte tekort om de poging van Boga binnen te glijden.

Slotfase
Een kwartier voor het einde brak Atalanta de ban. Ruslan Malinovskyi verdiende een vrije trap nadat De Ligt hem licht onderuithaalde. De Ligt werd bestraft met geel en de 28-jarige Oekraïner meldde zich bij zijn ploeggenoten die zich over de vrije trap ontfermden. Malinovskyi kreeg de bal breed gelegd en haalde met links verwoestend uit. Szczesny dook nog wel, maar had geen antwoord op de dwarrelende inzet.

Kort na de openingsgoal had Atalanta het duel via Hans Hateboer moeten beslissen. De vleugelverdediger, die net als Marten de Roon in de basisopstelling stond, kreeg de bal op een presenteerblaadje bij de tweede paal maar raakte de lat. Juventus kroop in de extra tijd alsnog door het oog van de naald. Uit een corner kopte verdediger Danilo de bal diagonaal achter Sportiello, die voor het eerst in het duel kansloos was op een inzet van de bezoekers. Juventus blijft door het gelijkspel vierde staan in de Serie A. De ploeg heeft 46 punten verzameld uit 25 duels. Atalanta heeft een duel minder gespeeld en staat vijfde met 44 punten.

Sassuolo
Sassuolo
2 - 2
AS Roma
AS Roma

Sassuolo en AS Roma maakten er zondag een strijdvolle wedstrijd van, al viel de eerste treffer van het duel laat in de eerste helft. Tammy Abraham benutte zijn kans vanaf de strafschopstip en maakte daarmee zijn elfde Serie A-treffer van het seizoen. Kort na rust kwam de thuisploeg op 1-1 nadat Chris Smalling de bal in eigen doel verwerkte. Bij Sassuolo kon men een kwartier voor tijd langzaam dromen van een resultaat. Domenico Berardo bediende Hamed Traorè voor de voorsprong, maar diep in de extra tijd kwamen de Romeinen alsnog op gelijke hoogte. Op aangeven van Jordan Veretout zorgde de ingevallen Bryan Cristante voor 2-2. Namens Sassuolo stond Abdou Harroui 63 minuten op het veld. Bij Roma begon Rick Karsdorp in de basisopstelling. De ex-Feyenoorder werd tien minuten voor het eindsignaal vervangen voor Carles Pérez.