Geen revanche voor FC Utrecht op Vitesse in opnieuw 'vurige' wedstrijd

Reacties

FC Utrecht is er zondagmiddag in een enerverend en vurig duel niet in geslaagd te winnen van Vitesse. Moussa Sylla leek na zijn vroege treffer de matchwinner te worden, maar in de extra tijd zorgde Danilho Doekhi alsnog voor opluchting bij de Arnhemmers. 

Geen revanche voor FC Utrecht op Vitesse in opnieuw 'vurige' wedstrijd
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 1
Vitesse
Vitesse

Op een kletsnat modderveld maakten beide ploegen er in de openingsfase het beste van. Door de weersomstandigheden deed de bal niet altijd wat de spelers wilden en dit ondervond Vitesse-doelman Jeroen Houwen na een kwartier. Nadat een terugspeelbal in een plas belandde en niet verder rolde, zag Sylla zijn kans schoon. Hij was de uitgekomen Houwen te slim af en kon de bal simpel in het doel tikken. Vitesse ging meteen in de achtervolging, maar kwam niet verder dan een poging van Matus Bero.

Vuurwerk
Kort na de poging van de Slowaak werd de wedstrijd onderbroken nadat er vuurwerk vanuit het Vitesse-vak op het veld werd gegooid. Scheidsrechter Allard Lindhout zag geen andere keuze dan de spelers naar binnen te sturen. Hoewel de wedstrijd na een onderbreking van ongeveer een halfuur werd hervat, was de toon in het stadion gezet.

Bij het eerdere duel tussen beide ploegen, op 7 november in de GelreDome (2-1), ging het ook al mis met uitsupporters die vuurwerk op het veld gooiden. Als gevolg van dat incident nodigde de supportersvereniging van FC Utrecht een geschrokken jonge Vitesse-supporter uit om het duel op uitnodiging te bekijken.

Rood
Vitesse moest aan de bak als het nog een resultaat wilde halen en daarom besloot coach Thomas Letsch te wisselen. Hij bracht Adrian Grbic voor Dominik Oroz, maar de verandering had nauwelijks effect na een merkwaardige actie van Grbic. De 25-jarige Oostenrijker mocht met een directe rode kaart inrukken na een harde elleboog in het gezicht van Mike van der Hoorn.

Van der Hoorn kon aanvankelijk verder, maar werd kort daarna alsnog vervangen door Willem Janssen. De verdediger, die onlangs bekendmaakte aan het einde van het seizoen te stoppen als profvoetballer, zorgde kort na zijn invalbeurt voor een VAR-moment. Na een duel met Openda ging de Belgische aanvaller naar de grond. Ondanks een check van de video-assistenten ging de bal niet op de stip.

Slotfase
Vitesse zette flink aan in de laatste fase en vond de goal waar het naar zocht. Utrecht-keeper Fabian de Keijzer had in de extra tijd geen antwoord op een knappe kopbal van Doekhi. De als stormram mee naar voren gekomen verdediger torende boven de Utrecht-verdediging uit en knikte de bal achterwaarts binnen. In de laatste seconden van de wedstrijd werd er wederom vuurwerk op het veld gegooid, waarna Lindhout genoodzaakt was het duel opnieuw voor enkele minuten stil te leggen.

Gescoord werd er nadien niet meer. Door de late treffer blijft Vitesse op de zesde plaats staan. De ploeg van Letsch heeft 37 punten uit 23 duels. Utrecht heeft een punt minder en staat zevende.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
6
Vitesse
34
15
6
13
42-51
-9
51
7
FC Utrecht
34
12
11
11
51-46
+5
47
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.