Geen prachtig spitsenduo bij Reims: Suk vertrekt na komst Sierhuis

Reacties

Het had zo mooi kunnen zijn: Kaj Sierhuis die bij Stade Reims een spitsenduo vormt met Hyun-Jun Suk, een andere aanvaller met een verleden bij Ajax én FC Groningen. Zover komt het echter niet: na de komst van Sierhuis heeft Suk de huidige nummer elf van de Ligue 1 verlaten.

Geen prachtig spitsenduo bij Reims: Suk vertrekt na komst Sierhuis
© Pro Shots

De 28-jarige Suk, die in de eerste seizoenshelft maar in één competitiewedstrijd van Reims basisspeler was, zet een stapje terug en keert terug bij Troyes. Die club staat momenteel vierde in de Ligue 2, het tweede niveau van Frankrijk, en verkocht Suk anderhalf jaar geleden nog aan Reims. De Zuid-Koreaan kwam in 39 officiële wedstrijden tot vier doelpunten voor de nieuwe werkgever van Sierhuis.

Bij Reims zijn ze dolblij met de spitsenwissel, want de club zat al een tijdje achter Sierhuis aan. 'Het duurde lang voordat we deze transfer konden afronden, maar we zijn nooit afgehaakt', zegt Mathieu Lacour, algemeen directeur van Reims. 'We willen Kaj al anderhalf jaar hebben en zijn blij dat hij er nu is. Het doel is nu om zijn aanpassing zo goed mogelijk te laten verlopen.'

Sierhuis, die na zijn vertrek bij Ajax een jaar voor Groningen speelde, gaat in Frankrijk met rugnummer 10 spelen. Hij wordt ploeggenoot van Arber Zeneli (ex-Heerenveen) en vanaf de zomer ook van Wout Faes, die net als Sierhuis op Deadline Day een transfer naar Reims afrondde. De 21-jarige verdediger, die in Nederland voor Excelsior uitkwam, maakt het seizoen echter nog af bij KV Oostende en maakt pas in de zomer de overstap naar Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.