Ajax, FC Groningen en Stade Reims sluiten deal: Sierhuis naar Ligue 1

Reacties

Het is rond: Kaj Sierhuis maakt per direct de overstap naar Stade Reims. De 21-jarige spits wordt gekocht van Ajax, mede omdat er ook een deal is gemaakt met FC Groningen.

Ajax, FC Groningen en Stade Reims sluiten deal: Sierhuis naar Ligue 1
© Pro Shots

De transfer van Sierhuis had nogal wat voeten in aarde, aangezien er sprake was van een ingewikkelde constructie. De aanvaller werd sinds januari 2019 voor anderhalf jaar verhuurd aan FC Groningen, maar zijn officiële werkgever was dus Ajax. Daarom moest Stade Reims onderhandelen met de Amsterdammers en dreigden de noorderlingen plotseling zonder spits te komen, ondanks de huurdeal met Ajax.

Groningen nam eerder deze maand namelijk ook al afscheid van Charlison Benschop, die naar Cyprus vertrok. Uiteindelijk hebben de drie clubs nu dus een akkoord gesloten. Sierhuis komt terecht bij de huidige nummer elf van de Ligue 1. Hij wordt ploeggenoot van Hyun-Jun Suk (eveneens ex-Ajax en -FC Groningen) en voormalig SC Heerenveen-aanvaller Arber Zeneli.

Groningen-trainer Danny Buijs maakte vrijdag al bekend dat Romano Postema (17) zaterdag tegen PEC Zwolle de vervanger zal zijn van Sierhuis. Met Daishawn Redan heeft De Trots van het Noorden bovendien nog een extra spits binnengehaald. De jonge spits, die zondag 19 wordt, komt op huurbasis over van Hertha BSC.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer K. Sierhuis
Meer over K. Sierhuis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.