Geen paniek bij PEC: vertrouwen in Stegeman én tegenvallende selectie

Reacties

Ondanks een zestiende plaats in de Eredivisie is er nog geen paniek in Zwolle. Zo verwacht de PEC-leiding met uitzondering van een nieuwe linksback niet al te veel transfers te doen deze winter. In de aanloop naar het cruciale duel met VVV-Venlo is er veel vertrouwen in trainer John Stegeman.

Geen paniek bij PEC: vertrouwen in Stegeman én tegenvallende selectie
© Pro Shots

Dertien punten uit zestien wedstrijden, een doelsaldo van min vijftien. Voor een club die zichzelf ten doel heeft gesteld om tussen plek acht en twaalf te eindigen, beleeft PEC Zwolle een dramatische eerste seizoenshelft. Toch is er van paniek op het eerste oog nog geen sprake.

Dit seizoen degraderen de nummer zeventien en achttien. Momenteel heeft PEC maar één punt meer dan nummer zeventien ADO Den Haag, dat bij monde van algemeen directeur Mohammed Hamdi recent liet weten dat er deze winter geïnvesteerd kan worden in de selectie. Toch gaat PEC, dat over een positief eigen vermogen beschikt, naar eigen zeggen de portemonnee niet fanatiek trekken.

In eerste instantie richten de Zwollenaren zich alleen op de linksbackpositie. Eerste keus Kenneth Paal stond enige tijd buitenspel met een liesblessure en maakt, mits fit, niet altijd een zekere indruk. De clubleiding is al in gesprek met een mogelijke opvolger die bij zijn huidige club buiten de boot valt.

Herstelwerkzaamheden zoals vorig jaar winter, toen Pelle Clement en Lennart Thy werden gehaald, lijken nu uitgesloten. Voorzitter Adriaan Visser zegt geen voorstander te zijn van winterse transfers. De situatie verandert wel wanneer reservespelers een nieuwe werkgever vinden. 'Dan ontstaat er financieel ook wat meer ruimte', aldus Visser.

Trainer John Stegeman lijkt wel gewoon van de partij als PEC op 5 januari afreist naar het Spaanse Mijas voor een trainingskamp. Ondanks de tegenvallende resultaten is er volgens de clubleiding nog voldoende draagvlak voor de trainer. Het vertoonde spel tegen onder meer Feyenoord en AZ biedt nog voldoende perspectief, aldus de beleidsmakers.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 2
PEC Zwolle
PEC Zwolle

VVV-Venlo
Het humeur deze winter zal in grote mate afhangen van het resultaat van aanstaande zaterdag. Dan gaat nummer zestien PEC op bezoek bij nummer vijftien VVV-Venlo. Een absolute kelderkraker weet ook aanvaller Mike van Duinen. 'Er staat natuurlijk veel druk op dat duel. Het is een wedstrijd die we moeten winnen, maar dat is voor VVV niet anders. Spreek gerust van een kraker.'

Van Duinen, die het begin van het seizoen miste door een blessure, was net als velen verbaasd over de slechte reeks van PEC. Op papier heeft het een elftal dat niet onder hoeft te doen voor pakweg Heracles Almelo of Sparta Rotterdam, maar het gaat te vaak mis. Een elftal vol leuke voetballers maakt nog geen goed elftal.

'Je moet jezelf wel een spiegel voorhouden. Je kunt wel zeggen we hebben die, die en die en wat een goede spelers, maar uiteindelijk sta je wel onder de streep. Dan moet er toch iets veranderen. We kunnen ons niet vast blijven houden aan een leuk half uurtje voetbal per week.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.