Geen Oranje, maar excellerende Bizot verslaat Mbappé en kan eretitel winnen

Reacties

Marco Bizot is dit seizoen in absolute topvorm. Een oproep voor Oranje bleef achterwege, maar de doelman van Stade Brest hoorde in september bij de beste spelers van de Ligue 1.

Geen Oranje, maar excellerende Bizot verslaat Mbappé en kan eretitel winnen
© Pro Shots

De Franse vakbond voor spelers nomineerde Bizot woensdag voor de eretitel Speler van de Maand. Samen met collega’s Terem Moffi en Marcin Bulka (beiden OGC Nice) strijdt hij om de prestigieuze onderscheiding. Het is de bevestiging van de blakende vorm waarin de éénvoudige international verkeert.

Sinds Bizot in 2021 neerstreek in Frankrijk, bleef hij in eigen land een beetje onder de radar. De doelman keepte sindsdien echter alweer 83 officiële duels op het hoogste niveau. Dit seizoen is hij nauwelijks te passeren, waardoor het nietige Brest in acht wedstrijden slechts één keer verloor en op een knappe vierde plaats staat. Slechts Bulka kreeg minder doelpunten tegen in de Ligue 1.

In het clean sheet-klassement van de Franse topcompetitie staat Bizot dit jaar tweede. Daarnaast heeft de Nederlander het op één na hoogste reddingspercentage van de Ligue 1. Slechts twee collega’s wisten meer doelpunten te voorkomen op basis van Expected Goals. Daardoor troefde Bizot onder andere Kylian Mbappé af, die in september vier competitiedoelpunten in evenveel wedstrijden maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het levert Bizot mogelijk een pronkstuk in zijn eregalerij op, maar in Zeist hoefde de doelman zich niet te melden. Hoewel keepers Mark Flekken en Justin Bijlow door verschillende omstandigheden af moesten melden bij het Nederlands elftal zag Ronald Koeman namelijk niets in een invitatie voor Bizot. De bondscoach besloot om te kiezen voor het trio Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion), Nick Olij (Sparta Rotterdam) en Andries Noppert (SC Heerenveen).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2022/2023

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
27
4
7
89-40
+49
85
2
Lens
38
25
9
4
68-29
+39
84
3
Olympique Marseille
38
22
7
9
67-40
+27
73
4
Rennes
38
21
5
12
69-39
+30
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.