Geen Engeland, maar Amerika: goaltjesdief in Ligue 1 hakt de knoop door

Reacties

Folarin Balogun stelt Engeland teleur en kiest voor een interlandcarrière bij Amerika. De 21-jarige doelpuntenmachine van Stade Reims maakt daarmee een verrassende keuze.

Geen Engeland, maar Amerika: goaltjesdief in Ligue 1 hakt de knoop door
© Pro Shots

De 21-jarige Balogun, geboren en getogen in New York, speelde in meerdere jeugdelftallen van Engeland en was ook in beeld bij bondscoach Gareth Southgate, terwijl ook de Amerikaanse bond hem in het vizier had. Bolagun kiest dus voor Amerika en stelt Engeland teleur. 'De Verenigde Staten vertegenwoordigen betekent veel, meer dan mensen zouden denken. Ik ben erg trots en vereerd dat ik deze kans krijg en wil alles geven wat ik heb om ons team succesvol te maken', vertelt Balogun.

Balogun is een van de beloftes in de Ligue 1: de spits scoorde dit seizoen al negentien keer in 34 Ligue 1-wedstrijden en is daardoor opgevallen bij grotere clubs uit Europa. Balogun is gehuurd van Arsenal, waar zijn contract nog tot 2025 doorloopt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer F. Balogun
Meer over F. Balogun
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.