Geen Dembélé in Franse selectie in aanloop naar Nederland

Reacties

Voor de cruciale WK-kwalificatieduels met Nederland en Luxemburg heeft de Franse bondscoach Didier Deschamps besloten om Ousmane Dembélé niet op te roepen voor Les Bleus. Kylian Mbappé is wel geselecteerd door de Franse keuzeheer.

Geen Dembélé in Franse selectie in aanloop naar Nederland

De toekomst van Dembélé zorgt al weken voor gespreksstof in verschillende media. Barcelona ziet de sterspeler van Borussia Dortmund graag komen naar Spanje en de aanvaller ziet dat zelf ook wel zitten, maar de Duitse club werkt daar nog niet aan mee. Hierop besloot Dembélé niet te komen opdagen op een training, waarna hij door de clubleiding werd geschorst. BVB heeft Barcelona tot en met zaterdag de tijd gegeven om de transfer rond te krijgen, anders blijft de spits in Duitsland. 'Hij heeft al vijftien dagen niet getraind', licht Deschamps zijn keuze toe. 'En inactieve spelers kan ik niet selecteren.'

De Franse bondscoach moest daarom wel uitleggen waarom het andere Franse supertalent, dat in afwachting van een toptransfer niet speelt bij zijn club, er wel bij is. 'De situaties lijken op elkaar, maar zijn iets anders. Ondanks dat Mbappé de laatste twee wedstrijden heeft gemist, traint hij wel gewoon.'

Mbappé is net als Kingsley Coman, Nabil Fekir, Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Alexandre Lacazette en Florian Thauvin opgeroepen voor de aanval van de Fransen.

In de rest van de selectie zijn weinig verrassingen: de keepers zijn Alphonse Areola, Hugo Lloris en Steve Mandanda. De verdediging bestaat uit: Lucas Digne, Christophe Jallet, Presnel Kimpembe, Laurent Koscielny, Layvin Kurzawa, Djibril Sidibé, Samuel Umtiti en Raphaël Varane. En voor het middelveld zijn: N'Golo Kanté, Thomas Lemar, Blaise Matuidi, Paul Pogba, Adrien Rabiot en Corentin Tolisso opgeroepen.

Frankrijk speelt donderdag 31 augustus in het Stade de France tegen Nederland. Zondag 3 september moeten ze vervolgens aantreden tegen Luxemburg.  

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.