Geen antwoord Zwolle op start Willem II

Willem II boekte een ruime overwinning op FC Zwolle, dat slechts al snel een kansloze wedstrijd speelde. De ploeg van Mark Wotte bouwde de vroege 2-0 voorsprong uit naar een 5-2 zege.

Willem II legde in de openingsfase een solide basis voor de zege. Na acht minuten opende Tarik Sektioui de score. Cedric van der Gun verdubbelde niet lang daarna de marge. FC Zwolle herstelde zich van de slechte start. Maar hoewel de ploeg van Peter Boeve weinig onderdeed voor Willem II was het pleit al voor rust beslecht. Want waar Richard Roelofsen en Marino Promes namens de gasten de kansen onbenut lieten, bracht Joris Mathijsen drie minuten voor rust de 3-0 op het scorebord. Hij reageerde attent nadat een vrije trap van Chris Janssens op de paal was beland.

Vroeg in de tweede helft deed Ivan Cvetkov iets terug namens FC Zwolle. Maar voorzover de Zwolse formatie nog hoop koesterde, werd die hoop drie minuten later de kop ingedrukt. Dmitri Shoukov volgde het goede voorbeeld van Jatto Ceesay, waarmee Willem II zich geen zorgen meer hoefde te maken. Het doelpunt van Dominggus Lim-Duan deed daar weinig aan af.