Geen Afrika Cup in bomvol seizoen: toernooi in Kameroen verplaatst

Reacties

Net als het EK en het toernooi om de Copa América wordt ook de strijd om de Afrika Cup met een jaar verplaatst. Het evenement zal nu in januari 2022 worden afgewerkt.

Geen Afrika Cup in bomvol seizoen: toernooi in Kameroen verplaatst
© Pro Shots

De vorige editie van de Afrika Cup werd in de zomer afgewerkt, waarmee de Afrikaanse bond de wens van veel Europese clubs liet uitkomen. Het was de bedoeling dat er ook in 2021 in de zomer gevoetbald zou worden, maar op verzoek van organisator Kameroen werd het toernooi vanwege de weersomstandigheden toch weer naar de eerste twee maanden van het kalenderjaar verzet.

De komende strijd om de Afrika Cup wordt nu niet in de winter van 2021, maar in het begin van 2022 gespeeld. De Afrikaanse voetbalbond CAF maakt bekend dat de precieze data voor de wedstrijden in een later stadium bekendgemaakt zullen worden. Het toernooi is onder meer verplaatst omdat er zorgen zijn of alle kwalificatieduels wel op tijd gespeeld kunnen worden.

De verplaatsing betekent dat clubs in januari geen afscheid hoeven te nemen van hun Afrikaanse (ster)spelers. Dat is goed nieuws voor bijvoorbeeld Liverpool, met Sadio Mané en Mohamed Salah in de voorhoede. Chelsea hoeft zijn aankoop Hakim Ziyech nu niet middenin zijn eerste seizoen te laten gaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.